Интимно

Упражнения за добър секс

Сближете се с партньора

05.06.2013г. / 15 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Поддържането на добър сексуален живот понякога може да се окаже трудна задача. Напрежението, стреса, обездвижването, лошата циркулация в гениталните области, могат да бъдат част от факторите, които да попречат на хубавите изживявания.

Свързани статии

Сексуалните проблеми могат да се появяват внезапно или да бъдат развивани с течение на времето. Ако правим определена група упражнения редовно, ще подобрим сексуалната мощ, ще премахнем част от проблемите, които са настъпили или ще ги предотвратим.

  • Аеробни упражнения

Според Университета на Калифорния, хората които са по-добре подготвени психически и физически, правят по-често секс и изпитват по-голямо удоволствие от него. Редовната физическа активност повишава увереността, либидото, издръжливостта и способността да изпитате множествен оргазъм.

Упражненията увеличават притока на кръв към гениталиите. Лицевите опори и коремните преси укрепват мускулите, които се използват по време на секс.

  • Упражнения за гъвкавост

Креативността в леглото предполага да бъдем по-гъвкави. Когато сме пластични под завивките, по-лесно влизаме в нови пози, някои от които са по-трудни за изпълнение. Йогата може да помогне на вашето тяло с лекота да следва ритъма на движението.

Ако нямате възможност да посещавате курсове по йога, може да правите вкъщи упражнения, които да повишат гъвкавостта ви.

Седнете на земята и съберете краката. Опитайте се да достигнете пръстите на краката с ръце, без да свивате коленете.

Ако сте изправени, разтворете краката на ширината на раменете. Започнете да навеждате горната част на тялото към стъпалата. Дръжте гърба изправен. Това упражнение ще помогне да избутате таза назад по време на секс и по този начин да получите по- голямо удоволствие.

  • Упражненията на Кегел

Това са упражнения за укрепване на тазовите мускули при мъжете и жените. Спомагат за увеличаване на сексуалното удоволствие. При жените се стягат вагиналните мускули, а при мъжете се забавя еякулацията. Повече за тях прочетете тук.

Коментирай