Интимно

Противозачатъчните хапчета усилват удоволствието от секса

Дават спокойствие на дамите и доставят удовлетворение

12.06.2013г. / 12 34ч.
Аз жената
Снимка: Jangee

Снимка: Jangee

Създадени, за да могат жените да се наслаждават спокойно на своята сексуалност, без риск от нежелана бременност, съвременните орални контрацептиви дори водят до по-удовлетворителен сексуален живот. Това е основният извод от специално научно изследване, проведено от Университета в Катания, Италия.

В Европа противозачатъчните хапчета са най-често използваният вид хормонални контрацептиви сред жените под 40годишна възраст.

В хода на изследването учените установили, че жените, които използват противозачатъчни хапчета със съдържание на 30 mg етинилестрадиол и 3 mg дроспиренон (като например лилавата опаковка Жанги/Jangee) изпитват по-голяма наслада, по-често и по-интензивно преживяват оргазъм и по-често са удовлетворени от секса.

Тези ефекти, подобряване на възбудимостта и повишаване честотата на сексуалната дейност, се наблюдават най-добре след шестия и деветия цикъл на приемане на хапчето.

Желанието или липсата на такова, обаче не се променя в резултат на използването на противозачатъчни хапчета. Или поне още не е потвърдено със сигурност. Засега в това отношение най-важни остават общото състояние и разбира се – чувствата към конкретния партньор.

Източник: Caruso, S., & al, a. (2005). Prospective study on sexual behavior of women using 30 mcg ethinylestradiol and 3 mg drospirenone oral contraceptive. Contraception 72, 19-23.

 

Коментирай