Интимно

Тайните на женската еякулация

Някои жени еякулират само веднъж в живота си

04.07.2013г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато говорим за женския оргазъм, няма как да подминем и еякулацията при жените. Това е процес, при който жената изстрелва течност от вулвата. Грешно е да мислим, че всички жени могат да еякулират. Но често се питаме как се получава това в порно филмите.

Свързани статии

Това, което четем в еротичните романи или гледаме в порно филмите е леко преувеличено. Въпреки микрооргазмите и кулминационния момент, не при всички жени се случва еякулиране. Това разбира се съвсем не означава, че жената не изпитва удоволствие.

Честотата на това явление е различна. При някои дами може да се случи само веднъж, при други може да е често явление. Опитът на гинеколози и сексолози показва, че процентът на еякулиращите жени не е голям.

Когато това се случи за първи път, нормално е жената да се почувства смутена, защото макар и не много, някои представители на силния пол реагират отрицателно.

Какво представлява като течност?

Донякъде е трудно тя да бъде съвсем точно определена като състав. Изследвания показват, че тя е алкална течност, но не като урината, тъй като не съдържа креатинин и карбамид, които са нормални пикочни съставки.

Течността обикновено е прозрачна или леко белезникава. Смята се, че донякъде има химичен състав, подобен на този произведен от простата при мъжете. Също така съдържа глюкоза и фруктоза.

Но има изследователи, които откриват доказателства, че тази течност би могла да е секреция на определени жлези, малки структури, разположени около женската уретра.

Противоречиви са мненията за това дали ако е стимулирана G-точката това би накарало жената да еякулира. Въпреки всичко изписано през последните 20 и повече години по темата, не може да се каже, че съществува научно доказателство за връзката между G-точката и еякулацията при жените.

В много редки случаи това може да бъде изпускане на урина. Но когато жената изпитва оргазъм и се случи да еякулира, трябва да знае, че това е нормален процес и не бива да изпитва смут. Също така когато не еякулира, не е повод за безпокойство, оргазмът и в двата случая е налице.

Коментирай