Интимно

Сексът облекчава главоболието

Правенето на любов помага при мигрена

03.07.2013г. / 14 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Сексът може да облекчи болките в главата или поне така показват последни изследвания. Изследователи от Мюнстер, Германия, провели анкета сред две групи пациенти.

Първата група е била от 800 човека, които страдат от мигрена, а втората група от 200 пациенти, страдащи от клъстерно главоболие. То е сравнително рядко срещано, засяга 1 на 100 човека. Характерно за него е много силната болка съпроводена със сълзене на очите.

Свързани статии

Всеки един от участниците в изследването е трябвало да определи до каква степен сексуалната активност е оказала влияние на интензивността на симптомите.

60 процента от пациентите страдащи от мигрена, споделили, че редовният секс е помогнал да се намали болката. Във втората група, 37% от страдащите от клъстерно главоболие са споделили, че имат подобрение на симптомите, благодарение на редовния полов живот.

Все още не е напълно разгадан пъзелът защо сексът помага при главоболие. Едно е ясно, че по време на секс организмът ни отделя серотонин и ендорфин, предизвикващи удоволствие и действащи като болкоуспокояващо. Затова правете повече секс и забравете за известно време за хапчетата.

Коментирай