Интимно

Какво да пием или ядем преди среща

За свеж дъх – зелен чай

12.07.2013г. / 16 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В началото на всяко ново познанство с противоположния пол, всички ние искаме на срещите да изглеждаме зашеметяващо и ако може да намалим малко напрежението, което усещаме в стомаха си. Тези приятни вълнения ни карат да се фокусираме върху нашата прическа, облекло, аромат, грим.

Свързани статии

На всекиго от нас се е случвало да консумира неподходящи храни и напитки преди среща. Някои от тях подуват корема ни, други променят дъха ни и се чувстваме некомфортно. Ето кои храни са подходящи за консумация, когато планирате среща.

Зелен чай

Съдържа кофеин, което няма как да не ви ободри. Проучване показва, че пиенето на зелен чай може да помогне за освежаването на дъха. Той действа дезинфектиращо и убива неприятни миризми.

Тъмен шоколад

Редовната консумация на черен шоколад може да намали нивата на кортизол (хормон на стреса) и да увеличи нивата на серотонина. Преди среща хапнете малко шоколад, който е с поне 70% съдържание на какао. Това ще ви помогне да бъдете усмихнати и спокойни.

Кокосова вода

За да енергизирате тялото и да го хидратирате след дългия работен ден или тренировка, пийте кокосова вода. Естествените захари в тази напитка съживяват тялото, защото тя е богата на електролити и това я прави по-специална, освен че има и приятен вкус.

Хумус ицелина

Целината е естествен диуретик, съдържа малко калории, много фибри. Хумусът помага за стабилизирането на кръвната захар, което предотвратява нестабилните емоции, което пък от своя страна е важно особено при първа среща.

Пуешко месо

Това месо е богато на L-триптофан, аминокиселина, която води до освобождаване на серотонин, което значи – спокойствие по време на среща.

Коментирай
Свободно време