Интимно

От какво се нуждае една жена във връзката си

Жената има нужда от честност и прозрачност в отношенията с партньора

17.07.2013г. / 14 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Повечето мъже мислят, че жените са трудни за разгадаване, че постъпките им са непредвидими, а действията объркващи. А истината е, че мъжете почти никога не чуват, или може би не разбират това, което казваме и пропускат много детайли в отношенията с нежната половинка, а и главни неща, като успешната комуникация.

От друга страна дамите почти винаги се чувстват неразбрани, защото търсят нещо определено. От какво имат нужда жените?

Жената има нужда от честност и прозрачност в отношенията с партньора. Честността е нещо, което е изключително важно. Мъжът трябва да бъде достатъчно смел с нея, за да бъдат постъпките и думите му искрени. Доверието, което той ще демонстрира към нея ще бъде високо оценено. Но излъжели я, тя ще разбере, че не може да разчита на такъв партньор.

Жените имат нужда да бъдат чути дори когато мълчат. Мъжете не разбират колко много могат да кажат с мълчанието си. Една връзка има нужда от добри комуникатори. В лицето на мъжа, добрият комуникатор умее да изслушва, дори да не може в този момент да даде адекватен съвет на проблема, който тя споделя. Жените имат нужда да говорят за емоциите си, да ги показват, разказвайки своята история.

Те очакват от другата страна да има някой, който да чуе гласа им. Когато има критика, отправена към тях от страна на партньора, тя трябва да е поднесена по подходящ начин. Жените просто имат нужда от човек до себе си, в който да виждат една комуникативна личност, а не да се чувстват така, сякаш са сами във връзката.

Една жена има нужда от опора. Няма да е лъжа, ако споменем, че всяка дама би искала до себе си да има мъж, който да е финансово стабилен. В тези трудни години това е вид сигурност за нея и за семейството, което ще създаде. Но силната половинка наистина трябва да е психически устойчива. Да може да поеме на раменете си много отговорности, да бъде подкрепа. Да посреща страховете й и да се радва на успехите, които тя постига.

И не на последно място жените имат нужда от някой, който е поне на половина ексцентричен, колкото са те. Да бъде страстен, романтичен, да бъде добър любовник.

И сигурно много дами ще възкликнат, че такива мъже рядко се срещат или изобщо не. Но, дами, грешите, винаги има някой подходящ за вас, който да ви допълва и завършва като личност.

Коментирай