Интимно

Редовният секс подмладява

По време на секс отделяме хормон на растежа

18.07.2013г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всички ние се стремим да задържим за по-дълго време младостта върху лицето и тялото си. Хранейки се здравословно, правейки различни процедури, спейки поне по осем часа. Всичко това помага да поддържаме баланса, но какво ще кажете ако можете да отнемете пет години от възрастта на лицето си?

Как? Не, тук пластичните интервенции не са намесени, а сексът. Според експерти редовният секс подмладява. Когато го правим, се освобождават хормони на растежа, благодарение на които запазваме за по-дълго време кожата си еластична.

Повишената циркулация на кръвта, освен, че е добра за сърцето, помага кожата да изглежда здрава и бляскава. Други ползи за здравето, които носи сексът със себе си са, че намалява стреса, изгаряме калории. Отделяме химични вещества, които укрепват имунната система.

Знаем, че стресът се отразява пагубно на състоянието на кожата и косата. Когато сме напрегнати, организмът ни отделя хормона ендорфин. Редовното правене на любов помага да намалим нивата на стрес. Също така изгаряме калории и освобождаваме други химични вещества, които укрепват имунната система.

Ползите от секса са доказани и при сърдечносъдовите заболявания. Изследвания проведени в тази посока показват, че мъжете, които достигат до оргазъм поне два пъти седмично, намаляват риска от инфаркт с до 50 %.

След всичко изброено няма как да не увеличим количеството на хубавия секс. Той е решаващ фактор, когато искаме да забавим стареенето и появата на бръчки. Правете редовно любов и се радвайте на млада кожа и здраво тяло.

Коментирай