Интимно

Ваканционният секс и неговите опасности

Най-често предаваните болести по полов път са трихомониаза, хламидии, сифилис, гонорея

27.07.2013г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Лятото и морето събуждат в нас желанието за горещи страсти. Когато мислим за секс, често сме готови на експерименти. Искаме да опитаме нови места и пози за по-вълнуващи изживявания или залагаме на вече изпитаните. Но почти никога не се замисляме за рисковете, които поемаме.

Когато правим секс трябва да сме отговорни към здравето на половинката и към нашето разбира се. Вижте какви рискове крият летните горещи страсти.

Секс в басейна

Хлорът в басейна може да наруши естествената киселинна среда при дамите. Това от своя страна може да предизвика дразнене и неразположение, а също така и появата на гъбични инфекции или инфекции на пикочните пътища. Същото важи и за джакузитата. Друго нещо, което е добре да избягвате е да не сядате на ръба на басейна.

Не забравяйте, че басейните са посещавани от много хора. Това е едно от местата, което крие риск от появата на гъбични инфекции. Освен това сексът в басейн може да наруши естественото овлажняване на вагината, което да накара дамата да се чувства некомфортно по време на проникването.

Секс в морето

При солената вода рискът от инфекции не е по-малък. Не забравяйте, че в нея има и фини пясъчни частици, които също могат да предизвикат дразнене и дискомфорт. Когато правите секс в море или басейн, няма как да използвате презерватив. Той може да бъде поставен, но водата да наруши здравината му или да се изхлузи.

Секс на пясъка

Крие риск от попадане на пясъчни частици във вагината или уретера.

Много двойки мислят, че ако правят секс във вода няма риск от полово-предавани болести. Това е погрешно. Когато има допир и триене между партньорите и не се ползва презерватив, рискът си остава. Вероятността за забременяване в басейн или море е също толкова голям, колкото и ако го правите без предпазни средства извън него.

Ваканциите винаги ни създават едно чувство на романтика. За да завършат приятно и спомените за тях да бъдат такива, бъдете отговорни. Най-често предаваните болести по полов път са трихомониаза, хламидии, сифилис, гонорея.

Избягвайте случайния секс. Винаги използвайте презерватив и избягвайте да го правите на места като басейни, джакузита, спа вани и естествени водоизточници.

Коментирай