Интимно

Как се лекува разбитото сърце

С позитивни хора и ново хоби

08.08.2013г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Животът е като филм. Всеки етап от живота ни е различен. Срещаме различни хора, впечатляваме се от различни партньори. Радваме се, плачем и така докато намерим другата част от нас. Изминавайки този път се случва да бъдем отхвърлени. Чувстваме се неразбрани, наранени и казваме, че сме с разбито сърце. В тези моменти за нас светът свършва, а всъщност тепърва започва.

Разбитото сърце се лекува с времето. Понякога ни трябва само месец, в други случаи минава по-дълго време. И всеки път щом ни се случи си задаваме въпроса как да се справим, за да боли по-малко.

Обърнете внимание на следващите съвети. Все някой от тях ще се окаже правилен за вас.

Бъдете заобиколени от приятели и близки. Когато сме с разбито сърце първите наши реакции са плач, безсъние. Затова е добре да бъдете заобиколени от позитивни хора. Този първоначален период при всеки е с различна продължителност. 

Направете списък с неща, които смятате, че ще ви се отразят добре и започнете да ги изпълнявате. Когато списъкът свърши, добавете още.

Направете списък с лошите черти на бившия, както и с лошите моменти във вашата връзка. Когато страдаме за „изгубеното“ винаги си припомняме хубавите моменти, които ни разтройват още повече.

Скрийте снимките от вашата връзка

Когато сме наранени и ядосани, обикновено късаме или нарязваме снимките. Това не е съвсем правилно. Един ден, когато всичко е зад гърба ви ще искате да имате снимки от този период в живота ви. Вместо да ги унищожавате, ги скрийте или в краен случай изрежете бившата половинка от тях.

Не се опитвайте да бъдете приятели.

Когато отхвърляме някой или ние сме отхвърлени чуваме и/или казваме „нека останем приятели“. И двата случая не са здравословни за вас. Ако вие сте в позицията на късащия със сигурност няма да се отървете от бившата си половинка. Ако сте в позицията на „губещия“ всеки път щом се видите или чуете, ще агонизирате.

Няма приятелство, няма и секс между вас.

Това могат да си го позволят хора, които не понасят тежко пораженията (те са рядкост). В останалите случаи секс с бившата половинка само ще ви накара да се надявате за нещо между вас, което няма как да продължи.

Започнете да се грижите за себе си. Почивните дни са идеални за кратки пътувания. Съберете компания и се насладете на забавните моменти. Посетете нови места, които да ви заредят позитивно.

Започнете ново хоби.

Помислете какво сте искали да направите, но все не ви е оставало време. Рисуване, посещения в театрална школа или езиков курс. 

Запишете се на фитнес, аеробика, плуване или друга физическа активност. Оставете негативната енергия, която се е натрупала в залата за спорт. Тръгнете си заредени с позитивизъм. 

Освежете дома си. Пребоядисайте или сменете някои мебели. А може просто да закупите нови аксесоари за дома.

Същото важи и за гардероба. Бъдете цветни, различни. Нека има настроение в цветовете на дрехите, които носите. Никакво черно, сиво и кафяво.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
mimi ( преди 10 години )
mnogo hubavi saveti bravoo,vremeto likuva shte sreshnesh nova lubov oshte po krasiva ot predishnata (h)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 0 rate down comment
специалната жена ( преди 10 години )
До феликс: глупости, защо трябва да се "бетонира"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 5 rate down comment
феликс ( преди 10 години )
разбитото сарце се бетонира с водка и секс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар