Интимно

Как общуването влияе на сексуалния живот – тест

Да бъдем добри комуникатори понякога изисква повече време и усилия от двете страни

06.08.2013г. / 15 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Многократно сме обсъждали темата за комуникацията в една връзка. Нивото й със сигурност се отразява и на нашия сексуален живот. Научихме ли се да разговаряме или все още мислим, че това е загуба на време? Много от нас се питат каква е тайната на дългия и здрав брак, на силната връзка между мъжа и жената.

Освен компромиса, доверието и лоялността,  не на  последно място е комуникацията. Много изследвания в тази посока показват, че здравата връзка се гради тогава, когато има диалог между двамата. Липсата му оставя хиляди ситуации неизяснени.

Що се отнася до секса, когато не поделяме нашите желания и тревоги в леглото, често не решаваме проблема, а  търсим изход  извън връзката, при някой друг.

Кракът тест ще покаже какво е нивото на комуникация и как то се отразява на сексуалния ви живот с половинката. На всеки въпрос поставете оценка от 1 до 10

1. Споделям на партньора ми, когато се чувствам невероятно след секс.

2. Когато нещо не ми допада в леглото, не се притеснявам да го споделя с половинката ми.

3. Когато искам да пробвам нещо ново и вълнуващо в леглото, не се поколебавам да го споделя с половинката си.

4. Мисля, че аз и партньорът ми можем да говорим свободно за нашия сексуален живот. 

5. Партньорът винаги ми казва какво би искал от мен в леглото и кое го възбужда най-много.

6. Винаги разбирам как се чувства половинката ми. Дали е удовлетворен от секса или не.

7. Когато сексът не върви, половинката ми винаги споделя това с мен.

8. За мен и партньорът ми няма теми табу в секса.

Ако сте събрали по-малко от или 20  точки - комуникация между вас няма. Страхувате се да говорите за това, което не ви допада, за да не загубите партньора си. Често изпитвате неудовлетворение, но предпочитате да мълчите, защото половинката ви не е отворена към комуникациите.

От  20 до 50 точки - Все още изпитвате несигурност когато комуникирате. Срамувате се да споделите някои ваши желания. 

От 50 до 80 точки - Вие и вашата половинка знаете какво е воденето на диалог. За вас няма теми табу. Развивате връзката си в положителна посока, благодарение на комуникацията между вас.

Не забравяйте, че добрата комуникация в една връзка означава дългосрочни и здрави взаимотношения. Щом сте в състояние да решите проблемите в леглото, благодарение на вашата откровеност един към друг, значи ще можете да се изправите и срещу проблеми от друг характер, които идват във всяка връзка. Да бъдем добри комуникатори понякога изисква повече време и усилия от двете страни. Но това не бива да ви отказва. 

Коментирай