Интимно

Някои истини за брака

Хората, които имат брак не са самотни. Не е вярно!

10.08.2013г. / 10 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Думата „брак“ предизвиква в някои хора страх, а други имат прекалено големи очаквания за него. Къде е балансът? Никой не знае. Това, което могат да споделят семейства с дългогодишен брак е, че балансът се поддържа с постоянство и компромиси от двете страни. Чувайки това, сякаш се отдръпваме назад, защото някой разби представите ни за него.

Време е да погледнем някои истини за брака, които досега или прикривахме или наистина не виждахме. 

Свързани статии

Първото нещо, което почти всеки от нас си представя е, че сексът ще е ежедневие. Сексуалното желание и честотата зависят от либидото. Ще имате натоварени дни в работата, колкото и да се опитвате да не носите служебните проблеми у дома, ще ви бъде трудно. Понякога ще усещате умора от дългия ден и изобщо няма да ви бъде до секс. Прибавете и моментите, в които ще се скарате с половинката (защото ще има и такива) към появата на бебето и време за секс почти не остана. 

Хората, които имат брак, не са самотни. Не е вярно! Може да си обвързан и да си самотен. Когато двамата партньори не умеят да разговарят, те задържат голяма част в себе си. Това, което остава скрито за другия, ни превръща в самотници. Имаме човек до себе си, но той присъства само физически. Случва се да не забележи, когато страдаме и често не пита как е минал денят ни.

Много дами мислят, че когато сключат брак няма да им се налага да работят. Има ли такива жени, които искат да бъдат домакини? Да си домакиня не е лесно. Може да си позволите да не работите, ако сте материално стабилни, а в наши дни финансовата сигурност е рядкост. Затова преди да встъпите в брак си дайте сметка какво може да дадете от себе си (като усилия). Един ден ще имате и деца, тогава разходите ще се увеличат.

Бракът е съюз между двама, които се обичат. Семейството, което ще създадете, ще се нуждае от тази любов, но дали тя винаги ще бъде безусловна?

Много двойки мислят, че когато бракът вече е факт, ще си помагат взаимно в домакинските задължения. Ако преди това сте живели заедно и половинката ви е била пасивна и не е помагала, това няма да се промени след сватбата. 

Това са малка част от истините за взаимотношенията между мъжа и жената. Някъде там думата "брак" ги обединява или разделя. Разбира се, както всичко останало така и този съюз има позитиви, много позитиви. Бъдете щастливи!

Коментирай