Интимно

Най-честите ритуали за любов, които правим

Хвърляне на монета в кладенец или фонтан

02.09.2013г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Сърца, символ на любов Снимка: Sxc.hu

Сърца, символ на любов Снимка: Sxc.hu

Думата ритуал винаги се свързва с нещо мистично, което датира от векове. И сигурно е така. Чували сте за много от ритуалите на древни народи и племена. Дори в наши дни голяма част от тези ритуали са се запазили в традициите и се спазват, като тези, които са свързани с любовта например. За привличане на любим човек или за затвърждаване на любовта всеки от вас поне веднъж е правил ритуал за любов.

Дали има полза от тях или всичко е съдба вероятно никога няма да разберем, но ето кои са най-често срещаните любовни ритуали.

Обича ме, не ме обича

Късането на листенцата на цвете се прави, за да подскаже дали любимият човек ви желае или не. Ритуал, който започва от средновековна Франция. По това време се е играла игра, в която е трябвало да се откъсват маргаритки.

Когато младоженеца преведе булката през прага на вратата. Ритуал, който отново се е родил през средновековието. Смята се, че ако младоженеца не внесе на ръце булката през прага на вратата, зли духове ще влезнат в дома на двойката.

Хвърляне на монета в кладенец или фонтан

Още от преди векове жените са хвърляли паричка в кладенците и са намисляли желание за съпруг и деца. Много важно е било младата жена да види отражението си в кладенеца, само тогава желанието й е щяло да се сбъдне. В наши дни намисляме желания не само за любов и хвърляме паричка във фонтаните.

Хвърляне на ориз върху младоженците

Традиция, произлизаща от асирийски и египетски култури и вярвания. Оризът е смятан за символ на плодородието. Според китайската традиция този ритуал се прави, за да се прогонят и злите духове. Днес освен ориз, се хвърлят и цветни бонбони и монети.

Свързани статии

Гадаене с пръстен и конец

Много неомъжени момичета правят този ритуал, за да разберат кога ще се омъжат. Прекарват конец през златна халка. Поставят халката над чаша пълна с вода и отброяват поклащанията й. Ако халката се залюлее например 25 пъти, значи тогава младата дама ще сключи брак.

Друг ритуал, който се прави, за да сънувате вашия бъдещ партньор е слагане на огледало под възглавницата.

Някои хора смятат, че ако завържат синя панделка или конец на глезена си ще бъдат целунати в този ден.

Коментирай