Интимно

Есенни афродизиаци се грижат за сексуалното здраве

Нар и...

06.10.2013г. / 12 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Знаете, че храната може да бъде мощен афродизиак. За любовта няма сезони, но всеки сезон ви подарява нещо, което може да повиши вашето либидо. Освен стриди, ягоди, шоколад и други, есента е приготвила за вас няколко незаменими продукта.

Не забравяйте да ги поднесете с много любов и страст, които ще привлекат половинката ви още повече към вас.

Нар

Има толкова еротика в нара. Освен това една чаша сок от него може да направи чудеса с ерекцията при мъжа. Антиоксидантите, които се съдържат в нара помагат да се предотврати еректилната дисфункция.

Брюкселско зеле

Този зеленчук съдържа индол-3-карбинол, съединение, което намалява нивата на естроген в тялото на мъжете. Спомага за повишаването на тестостерона (при мъжете) и провокира желанието за любов при двата пола.

Сладки картофи

Те са вкусни и много полезни. Богати са на калий, който намалява високото кръвно налягане. Високото кръвно може да бъде причина за еректилна дисфункция. Ако планирате бебе, сладките картофи са вашата храна, защото съдържат и много витамин А, който подпомага процеса на зачеване.

Свързани статии

Тиквени семки

Те също са богати на цинк, както и стридите. Цинкът е важен както за жената, така и за мъжа. При мъжете той е важен за подобряване качеството на спермата и увеличаването й.

Ябълки

Плодове, богати на кверцетин и флавоноиди. Те могат да намалят риска от появата на рак на простата. Ябълките съдържат и магнезий, който засилва сексуалното желание.

Червени боровинки

Дамите знаят, че червената боровинка лекува и предпазва от инфекции на пикочните пътища. Боровинките са пълни с витамин b, който е необходим за хормоналния баланс и намаляването на стреса, а витамин C подобрява качеството на спермата.

Коментирай