Интимно

Колко калории може да изгорите по време на секс?

С целувки 68 калории

09.11.2013г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Целуването, гушкането и сексът са все приятни емоции, които повишават настроението, грижат се за доброто здраве, помагат за успешна кариера и разбира се горят калории. Романтичните активности свързани с правенето на любов, могат да ви помогнат да изгорите малките прегрешения като ванилов сладолед или няколкото парченца шоколад. Ето колко калории изгаряте докато се обичате, според учените.

Целувки- 68 калории за час

Целувките са чудесен начин да се сближите с половинката си. Според учените ако целуването е по-енергично, страстно и е съпроводено с движение на тялото, то може да ви помогне да изгорите цели 90 калории.

Събличане – малко повече от 8 калории

Встъпителната част ще ви помогне да се разделите с малко калории, но това не бива да ви отказва от еротичното събличане, напротив. Учените смятат, че увеличаването на възбудата при събличането на дрехите може да добави изгарянето на още калории.

Масаж – малко повече от 80 калории на час

Тайните на тантрическия секс са в докосването на партньора не само с тяло, но и с душа. Масажът е част от тантрическия секс. Няма двойка, която да не иска да се отдаде на приятни ласки под формата на масаж. Вземете подходящо ароматно масло и масажирайте тялото на любимия. Изгарянето на калории се случва не само при този, който масажира, но и при масажирания.

Орален секс – 100 калории за половин час

Още една добра причина да задълбочите любовната игра. Учените съветват при оралния секс да опитвате различни пози освен познатата ви 69.

Свързани статии

Романтични танци с любимия – 103 калории за половин час

Мръсните танци с дрехи или без са задължителен елемент от страстта. Танцът всъщност е аеробно движение, ето защо за толкова кратко време вие губите 103 калории. Ако танцувате и се събличате с партньора си и ускорите темпото със сигурност ще изгорите повече от числото 103.

Секс – 238 калории за половин час

Стенанията, дишането, смяната на секс позите ще ви помогнат да изгорите 238 калории за половин час. Според друго изследване, проведено в университета на Монреал, мъжете изгарят повече калории в леглото от дамите. Според канадските учени силният пол гори около 1000 калории, докато дамите изгарят едва 289.

Това е за време между 10 минути и час като в този промеждутък се включват всички любовни лудории и самия сексуален акт. Според тях нивото на сексуалната интензивност може да бъде по-високо от тази на ходенето и малко по-малко от тази на джогинга.

Коментирай
Свободно време