Интимно

Бил Гейтс финансира проекти за революционни презервативи

Презервативи от графен

28.11.2013г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Безопасният секс трябва да бъде отговорност на всеки, мъж или жена, които водят полов живот. Често много двойки намират извинение и не ползват презерватив по време на полов акт, сочейки некомфортното усещане на презервативите. Учени са на път да поставят край на безотговорното отношение.

Поредни два проекта насочени към запазването на човешкото здраве от редица полово предавани болести ще създадат нов вид презервативи.

Тяхната идея е кондомите да бъдат по-приятни на усещане и да поддържат сексуалното удоволствие. Бъдещият проект е на изследователи от Университета на Тенеси, САЩ, които ще се опитат да направят презервативите максимално тънки благодарение на материали, наречени еластомери.

Свързани статии

Опитите за създаването на най-комфортните и сигурни презервативи не спират дотук. Интересен проект е и този на учени от Университета на Манчестър, които ще се опитат да създадат презерватив от материал, наречен графен, в комбинация с латекс.

Специфичното на графена е, че може да бъде в пъти по-здрав от стоманата, по-тънък е от човешки косъм и в същото време се характеризира и с голяма лекота.

Учените се надяват да създадат комбиниран материал, който да бъде по-тънък, по-здрав, по- разтеглив и разбира се по-приятен на усещане. Двата проекта са финансирани със сумата от 100 000 долара от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, съобщава Дейли телеграф.

Коментирай