Интимно

Новогодишни афродизиаци

Поканете страстта

31.12.2013г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В новогодишната нощ не пропускайте да направите част от вашия незабравим празник изброените афродизиаци. Те се отличават с изтънчен и приятен вкус, спомагат за стимулиране на сексуалното желание и ще провокират сексуалните ви фантазии.

Вино

Алкохолът има леко отпускащ ефект и когато е в умерени количества може да ви помогне да се насладите допълнително на романтичната обстановка. Изберете хубаво и ароматно червено или бяло вино, може леко пенливо, но не прекалявайте с него.

Банани

Вкусни и полезни, бананите съдържат калий, калций и бромелиан. Няма нищо по-възбуждащо от това да хапнете заедно с любимия от вкусния плод. Добавете и малко количество течен шоколад.

Маслини

Преди хиляди години гърците са вярвали, че маслините правят мъжете по-мъжествени и засилват половата мощ. Те имат редица ползи за здравето като например това да стимулират кръвообращението.

Хайвер

Хайверът, както и всички риби и морски деликатеси е богат на цинк, който стимулира производството на тестостерон. Той е подходяща компания към хубавото шампанско.

Бадеми

На празничната маса е добре да има и от полезните ядки. Бадемите стимулират сексуалната възбуда при дамите. Консумирайте ги сурови, печени или като част от празничния сладкиш.

Авокадо

Въпреки ниските температури, празникът има нужда от малко повече екзотика, затова добавете и добре узряло авокадо. То стимулира отделянето на мъжки полови хормони при силния пол, богато е на витамин B6 и носи ползи за здравето на щитовидната жлеза.

Смокини

Смокините са смятани за мощен афродизиак още от древността. В по-големите хранителни магазини може да намерите от тях и в пресен вид. Добавете ги към прошуто, сирена и към виното.

Свързани статии

Мед

Сладък, той може да бъде част от вашата сексуална игра. Медът съдържа бор, който помага за регулирането на естрогена и тестостерона. Освен това дава и много енергия.

Нар

Малките червени зрънца са пълни с вкусен плодов сок. Сокът от нар е богат на антиоксиданти, които поддържат притока на кръв, което е важно за ерекцията на мъжа. Сокът от нар има доказани ползи при еректилна дисфункция.

Стриди и морски деликатеси

Стридите са смятани за един от най-известните афродизиаци, те са с високо съдържание на цинк и стимулират любовта и фертилността. Консумацията на стриди помага и за производството на полови хормони.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай