Интимно

Уроци по флирт от приказките

Как любимите ни детски приказки ни учат на романтика

13.12.2013г. / 14 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Във взаимоотношенията между мъжа и жената има една основна „подправка“, която прави връзката силна и това е романтиката. През годините с промяната на начина на комуникация между половете и промяна на ценностната система, романтиката се измени. Стана кратка, непостоянна, а някои дори забравиха за нея.

Приказките, които четяхме или гледахме анимирани като деца, бяха едни от първите уроци в живота, които всеки от нас получи. И ако те могат да научат човек как да прощава и да остане добър, могат и да научат на романтика. Как да изпълним живота си с повече романтика, учейки се от едни от най-емблематичните филмчета на Дисни? Ето няколко урока по флирт, комуникация и страст.

Първия и най-важен контакт, който установяваме с половинката си е този с очите. Пърхащите мигли и погледа през тях могат да разтопят мъжкото сърце. Ако имате нужда от вдъхновение и кратък урок, гледайте 101 далматинци.

Романтичните моменти не биха били такива, ако в тях не присъстват цветя, стига да не сте алергични към тях. :-) За силата на ароматните цветя и посланието, което оставят, гледайте филмчето Лисицата и хрътката.

Не забравяйте за комплиментите. Може да ви се стори клиширано, но „очите ти са като диаманти“ ще накарат всяка дама да се усмихне. Не пропускайте да гледате Аристокотките.

Зашеметяващият поглед и визията трябва да излъчват и доверие. Когато видите любимия, нека цялото ви излъчване казва повече от „здравей“, нека той усети тръпката, като в Бамби.

Обещайте си никога да не нараните любимия човек и ако това все пак се случи, преборете егото си и съберете смелост да се извините. Направете момента романтичен както в Красавицата и Звяра.

Ако се чудите къде и как да прекарате почивните дни с любимия човек, как да го изненадате и ако първата целувка все още не се е състояла, Робин Худ е филмчето, което ще ви покаже как да бъдете едновременно по-смели без да губите романтиката.

Да жертваш нещо, което си имал досега, да промениш начина си на живот, заради любовта е една от най-романтичните стъпки към вашия партньор. Гледайте Покахонтас.

Всеки допир и контакт с кожата на любимия е настръхващо романтичен. Научете се да докосвате като в Тарзан.

Да обичаш безусловно, да жертваш себе си и да се бориш за любовта, всичко това е свързано с много романтика и красивите песни на Малката русалка. Бъдете борбени, не се отказвайте от любовта си дори и да има пречки по пътя ви. Помните ли пълната луна от филмчето? Тъй като времето е студено за разходка с лодка, може да се наслаждавате на красивата луна от хотелската стая на някое красиво място в снежната планина.

Свързани статии

Моментите, в които карате любимия човек да се усмихва могат да бъдат и по-романтични. Бъдете изобретателни, не спирайте да карате любимия човек да се усмихва също като Аладин.

Ако някога срещнете някого, който привлече вниманието ви от пръв поглед, не се колебайте да установите контакт с него, дори ако това означава да изтичате след него и да попитате за името му, като в Пепеляшка.

Всеки търси идеалната половинка и е готов да преживее много години в самота. Но когато любовта го открие и го събуди от дългия сън на самота, той ще даде цялата си любов на половинката също като в Спящата красавица.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Яна ( преди 10 години )
titi .. А ти може ли да си малко по-грамотна ? .. Написали са го за развлечение ...общо взето ни предлагат филми.. не са го писали конкретно за теб ! Никой не те задължава да бъдеш "романтична с махлата ". :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 3 rate down comment
titi ( преди 10 години )
moje li da sam romanti4na samo s milia mi BOKO a ne s mahlata ,,, vijdam kapan4etata ,,,omrazna ,,,,obi4am samo BOKO , savsem li4no
отговор Сигнализирай за неуместен коментар