Интимно

Как да се отпуснем по време на среща?

Да бъдем естествени и забавни – как да го постигнем?

10.01.2014г. / 16 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Първата среща в повечето случаи е събитие, което кара всеки да се чувства неудобно, неспокойно, да преиграва или пък да се скове без да обели и дума. Често пъти се държим нетипично за себе си в стремежа да впечатлим човека срещу нас. Все пак той може да е бъдещата ни голяма любов! Всички знаем, разбира се, че трябва да сме спокойни, да се държим естествено, да не играем чужда роля, и въпреки това не е никак лесно да го направим.

Ако сте в етап от живота си, в който искате да намерите любовта, опитайте се да последвате съветите, които ви предлагаме, за да се отпуснете максимално и да впечатлите човека, с когото се срещате.

Никога не се правете на някой друг! Винаги бъдете себе си! В стремежа си да привлечете внимание или да впечатлите не казвайте, че и вие също обичате да карате колело, например, ако изобщо не сте се качвали на две гуми от дете. Не знаете дали той няма да реши да ви изненада на следващата среща с колоездене в парка! Бързо ще си проличи, че сте излъгали, а това е лош сигнал в очите на мъжете.

Ако сте срамежливи, а се опитвате да изглеждате самоуверени и, говорейки непрестанно, прикривате в действителност мълчаливата си и свенлива природа, по-добре не го правете! Искреността е най-доброто оръжие. Все пак става дума за евентуалната ви половинка в бъдеще. Стартирането с неискреност може да подведе както вас, така и човека срещу вас. В крайна сметка не искате това от една връзка, нали?

Същото се отнася и за самата среща – недейте да възлагате огромни надежди от самото начало. Не бъдете фантазьори, гледайте трезво и реално на ситуацията. Преценете хубаво човека, с когото се срещате. Ако искате пълноценна връзка, а не еднодневно забавление, тогава „изключете“ за малко машината за сънища! Хората са склонни да идеализират и да мечтаят прекалено. Е, по-специално жените. Затова ако отчаяно искате да срещнете господин „перфектен“, първо се опитайте да погледнете реално на нещата.

За да не се чувствате като на разпит, за да разчупите малко обстановката и в крайна сметка, за да си прекарате добре, прехвърлете фокуса от вас върху човека срещу вас. На среща често пъти да сте в центъра на вниманието е доста стресиращо, особено когато сте сковани и разговорът не върви гладко, а по-скоро се редувате да си задавате „сухи“ въпроси, като „Кой ти е любимият цвят?“.

Така че, поемете дъх, успокойте се и се опитайте да сте възможно най-неподправени. Спомнете си, например, за ваканцията, която скоро си направихте. Завъртете разговора около това. Не се страхувайте да споделяте. Изразете емоциите си от това пътуване, усмихвайте се, попитайте го дали е бил скоро някъде, харесало ли му е... Неусетно ще почувствате как ставате все по-близки чрез подобен непринуден разговор. Ако искате да минете в „по-сериозната гама“ – говорете за политика, ако ситуацията го позволява.

Обсъдете предпочитанията си – взаимният интерес е приятно усещане.

Свързани статии

Ако ви е неудобно да отговаряте на въпроси и да кимате с глава постоянно, поемете ролята на интервюиращия. Задавайте въпроси, бъдете забавна, усмихвайте се! Не забравяйте да интервюирате и себе си, обаче. Вместо да се питате през цялото време дали ви харесва, дали ще ви се обади, дали ще се получи между вас, задайте въпроса към себе си – „Виждам ли се с този човек в бъдеще?“, „Искам ли да го видя отново?“, „Как се чувствам аз?“. Не забравяйте, че търсенето на правилния партньор не означава само дали го харесвате и дали той ви харесва, а как се чувствате в компанията му, какви са общите ви ценности и дали посоките, към които гледате в бъдещето се припокриват. Преценете сами.

Ако човекът, с когото се срещате не ви е безразличен, ясно е, че няма как да не мислите дали върви добре. Не се фокусирайте върху това как да обсебите всичко – вниманието му, времето му, погледа му... Направете го постепенно, ще дойде време и за това. Мъжете не обичат да се чувстват притиснати, това ги кара инстинктивно да бягат. Избягвайте да си мислите за брак, съвместен живот след 6 месеца, година и така нататък. Ще се стигне и дотам. Днес бъдете фокусирани единствено върху срещата си и как ви кара да се чувствате.

Отпускането и естественото държание са съществени за добро прекарване на среща. Не забравяйте да си изградите стратегии за справяне с конфузните ситуации по време на среща. Така ще успеете да покажете най-доброто от себе си!

Коментирай