Интимно

Как да се държите на среща с интроверт?

Бъдете себе си и не ги притискайте с въпроси!

21.01.2014г. / 11 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Интровертите са интересни личности, които не се нуждаят от много хора около тях, за да се чувстват щастливи. Понякога могат да бъдат доста егоистични. Не обичат случайните и натоварващи теми за разговори, но ако намерите правилния подход, ще откриете колко интересни и приятни събеседници са.

В интимните си отношения подхождат предпазливо и не обичат да бъдат притискани с въпроси. Затова споделяме няколко прости правила, които да спазвате при срещите си с тях.

Изберете мястото

Когато имате уговорена среща с интроверт и трябва вие да изберете мястото, добре е да се спрете на ресторант, кафене и т. н., които да бъдат на по-тихо и не толкова пренаселено с хора място.

Тълпата от хора определено не е по нрава на интровертите и може да ги накара да се чувстват некомфортно, тъй като те не обичат да попадат на места, където има струпване на много хора. Мястото на срещата трябва да е такова, че да е комфортно, удобно за двама ви. Да предразполага за приятни разговори между вас, да е романтично и уютно.

Направете разговора интересен

Интровертите биха прекарали приятно с вас, ако разговорите са интересни и изпълнени с чувство за хумор. Това им създава една приятна обстановка, в която те биха могли да се отпуснат по-лесно. Не обичат твърде дългите истории от личен характер.

Когато имате среща, започнете с по-къси диалози, които в последствие ще доведат до по-дълги разговори. Също така не прекъсвайте интроверта и не го занимавайте твърде много със себе си, с вашата кариера и развитие, особено ако той не ви е попитал за тях.

Свързани статии

Дайте им време

На интровертите им отнема време, за да започнат да споделят личния си живот, особено ако са имали нелека съдба. Ако вие сте твърде настоятелни и задавате въпрос след въпрос, срещата ви може да се окаже по-кратка от предвиденото. На първа среща никога не задавайте твърде много въпроси. Вместо това, ако сте открили, че имате общи интереси, фокусирайте се върху тяхното обсъждане.

И не на последно място бъдете себе си

Няма нищо по-приятно от това да си в компанията на интересен човек с чувство за хумор, който е себе си. Не е нужно да се представяте като много успели или твърде амбициозни, защото фалшивата самоличност в даден момент ще бъде разкрита. Интровертите обичат естествените хора, с които откриват баланс в общуването.

Коментирай