Интимно

Опасни за здравето сексуални фетиши

Сексуалните тайни, особено фетишите, са средство и начин за някои хора да си доставят максимално удоволствие от сексуалната игра

23.02.2014г. / 14 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Малцина биха си признали за най-дивите и необуздани фантазии, които са им хрумвали, или които са изпълнявали. Сексуалните тайни, особено фетишите, са средство и начин за някои хора да си доставят максимално удоволствие от сексуалната игра. Но съществуват и някои опасни сексуални фетиши, които застрашават здравето.

Садомазохизъм

Според психолози садомазохизмът е акт на „даване и получаване“ на удоволствие чрез сексуални действия, свързани с причиняването на болка и унижение. Той е много известен сексуален фетиш, заради секси пошляпването, за което е установено, че действа като сексуален стимулант. Излизането от границата на допустимото може сериозно да навреди на здравето. При садомазохизма могат да се включат изключително брутални актове на насилие и изтезания.

Хематолагния

Хематолагнията е сексуален фетиш, свързан с удовлетворението от кръвта и кървенето по време на интимен акт. Той често се свързва с вампиризъм и популярността на филмите за вампири, но някои хора си причиняват сериозна болка по този начин. Намесването в кръвообращението по този начин може да е доста опасно за здравето.

Автоеротично задушаване

Този тип „душене“ е много опасен сексуален фетиш, тъй като включва намаляване на притока на кислород към мозъка в момент на еякулация. Това често се постига чрез действия като задушаване с найлонова торба, въже около врата, компресия на гръдния кош или с длани. Внезапната загуба на съзнание, породена от притискане на главни артериални съдове в главата, повишават сексуалното удоволствие и водят до пълна наслада любителите им. Но този акт е един от най-опасните в света на сексуалните фетиши.

Пирофилия

Тя е фетиш, който включва допълване на сексуалното удоволствие чрез огън или пожар. Пирофилиците изпитват наслада от палежа и правенето на секс около огън. Опасността от разрастване на пожара увеличава многократно възбудата. Този рядък фетиш е много опасен, тъй като огънят често може да бъде неуправляем и да се получат много болезнени изгаряния.

Формикофилия

Формикофилията представлява сексуална наслада от облазването от най-различни насекоми и включването им в сексуалната игра. Тези хора получават върховното си удоволствие чрез пълзящи насекоми по цялото им тяло, докато правят секс. Включват се паяци, мравки, гъсеници, които обаче често могат да предизвикат алергични реакции или да бъдат отровни.

Свързани статии

Омораши

Този фетиш е изключително популярен в японската култура. Това е акт, в който партньорите изпитват възбуда от това пикочния им мехур да е пълен или този на партньора им. Този фетиш е различен от онзи с уринирането върху партньора. Опасността при омораши фетиша идва оттам, че урината се задържа до екстремни граници, което може да предизвика проблеми по пикочните пътища.

Механофилия

Механофилията е необичаен фетиш, граничещ с психическо разстройство. Представлява сексуално привличане от механични обекти. Могат да бъдат включени всякакви механични предмети и обекти, като например прахосмукачки, автомобили, перални машини, в повечето случаи вибриращи. Това е различно състояние от обектофилията, която включва абсолютно всички предмети, които могат да бъдат обект на внимание, включително исторически обекти, сгради и т. н.

Опасността при механофилията идва оттам, че могат да се получат синини, натъртвания, инфекции, причинени от остри предмети и други.

Хибристофилия

Хибристофилията представлява изпитване на наслада и възбуда към хора, извършили убийство или някаква жестокост спрямо някого, като изнасилване или побой. Тези фетиши граничат с психопатичните разстройства. Могат да бъдат пасивни и агресивни. Пасивните са склонни да се поставят в позиция, в която да бъдат примамвани, лъгани и малтретирани от агресивните.

Коментирай