Интимно

Как сексът ни прави по-красиви

Помага да изгорите излишните калории

01.03.2014г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Вярвате ли или не, но сексът е терапия, която помага да намалите стреса и ви прави по-красиви. Как? Вижте няколко малко известни но добри причини, които ще ви накарат да го правите по-често.

Сексът помага да изгорите калории

Не само докато се целувате, но и докато сменяте горещите секс пози, събличате половинката си и т. н. Вероятно не знаете, но 35 минути страстен секс могат да помогнат да се разделите с 85 калории. Ето защо той може да бъде вашата любима физическа активност.

Сексът спомага да имате красива и млада кожа

Домашните процедури и посещенията при козметик са необходими, за да имате красива кожа. Но сексът спомага за подобряването на кръвообращението, което носи повече кислород на кожата. По време на полов акт телата ви отделят хормона окситоцин, който спомага за обновяването на клетките, в резултат на което кожата ви изглежда бляскава и красива.

Сексът предотвратява появата на суха кожа

През зимните месеци е нормално въпреки всекидневните грижи да усещате кожата си по-суха. Но редовният секс може да помогне да намалите това неразположение. Отново чрез подобряване на кръвообращението и увеличаването на кислорода в кожата.

Сексът помага да имате здрави и красиви коса и нокти

Всичко е в хормоните, които се отделят, когато правите любов. Докато правите секс нивата на естрогена в женското тяло се удвояват. Този хормон е отговорен както за вторичните белези при жената, така и за състоянието на косата и ноктите.

Сексът ви прави млади

Ако искате да забавите стареенето и появата на бръчки, правете по-често любов. Редовният секс помага за увеличаването на колагена и с това намалява появата на бръчки. Стресът е най-големият враг на женската красота, а сексът най-доброто лекарство за него. Много изследвания са доказали, че хората, които правят редовно секс, изглеждат с поне 5 години по-млади.

Свързани статии

Сексът помага да имате хубав сън

За да изглеждате свежи и отпочинали се нуждаете не само от 8 часа сън, но този сън трябва да е качествен и пълноценен. По време на оргазъм тялото на човек отделя хормона на любовта и щастието окситоцин. Вероятно сте забелязали, че след секс усещате сънливост и това е съвсем нормално. Вечер това може да помогне да имате хубав и здрав сън, което е много важно за красотата на кожата на лицето.

Сексът ви прави щастливи

И не на последно място дамите, които правят редовно секс са по-щастливи. Щастливата и усмихната жена е по-красива. Красотата не е само съчетание между здрави кожа, нокти и коса. Тя е цялостното излъчване на жената. А сексуално активните дами винаги сияят.

Коментирай