Интимно

Предимства на връзката с по-възрастен мъж

Трайни и качествени отношения се градят на базата на компромиси, разбиране и толерантност

14.03.2014г. / 14 16ч.
Илияна Николова
Снимкa: Reuters

Снимкa: Reuters

Не само жените златотърсачки и онези с проблеми с бащите си имат връзки с по-възрастни мъже. Всъщност, контактите с мъже от по-висока възрастова група разширяват запознанствата, отварят очите за нови преживявания и страсти, а и шансовете за задомяване (за онези жени, които искат това по-бързо) са по-големи.

Известно е, че жените съзряват по-рано от мъжете що се отнася до семейни ценности и желание за създаване на собствено семейно огнище. Затова в повечето случаи връзката с по-млад мъж носи определени рискове в тази посока. Разбира се, тези наблюдения не са константа.

Ето три от най-ярките причини, поради които е по-добре да се срещате с по-възрастен мъж.

Можете да разширите кръгозора си

За по-възрастните мъже се предполага, че са по-образовани, видели повече от света, пътували. Вероятно няма да ви е скучно с тях, защото ще можете чрез техния опит да обогатите своя. Един по-възрастен мъж би могъл да има по-широки интереси, с които да ви запознае. Страстта към нещо обикновено е заразна. Ако досега сте смятали, че класическата музика е скучна, има вероятност да я преоткриете. Ентусиазмът към повишаване на образователния ценз също може да бъде провокиран в следствие на връзката с по-възрастен и образован мъж.

Свързани статии

По-възрастните мъже са по-склонни да придвижат живота си напред... с вас!

Много мъже предпочитат да изградят първо успешна кариера и след това да създадат семейство. Затова едно от предимствата да се срещате с по-възрастен от вас мъж е именно готовността му да изгради трайни отношения. Разбира се, това не означава, че всички млади мъже не са надеждна партия, но жаждата им за приключения, така да се каже, още не е стихнала.

При по-възрастните мъже вероятността да забавят темпото на връзката и нейното развитие е по-малка. Времето да се задомят е дошло и ако вие сте тяхната избраница, имате големи шансове да се сдобиете съвсем скоро с пръстен на ръката си. Много често при по-младите мъже приоритетите се различават от тези на една жена, желаеща да създаде семейство, затова съветът на брачните консултанти е да не се инвестира прекалено много време във връзка, чието развитие е прекалено мудно.

Той ви разбира

С годините идват разбирането и толерантността. Богатият опит учи хората да овладяват емоциите и настроенията си, да бъдат по-умерени спрямо партньорите си. Изключения съществуват, но общата тенденция, според психолозите, е такава. В двадесетте си години човек е склонен да бъде по-бурен и непримирим в отношенията си, а както знаем всички, трайни и качествени отношения се градят на базата на компромиси, разбиране и толерантност.

Коментирай
11 rate up comment 9 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Жените живеят по-дълго от мъжете по-принцип. колкото по-голяма разлика, толкова по-дълго вдовица, преди това, спира да задоволява сексуално, почва да ревнува, стват само за забежки на млади години
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 6 rate down comment
Една ( преди 10 години )
В началото е добре......но след 10-15 г когато младата жена е в разцвета си, а дядото е на партера и не му се ходи никъде, спи му се и се изнервя от ревност, какво става тогава ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11 rate up comment 7 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
А къде остана дебелият портфейл, бентли нещо??? ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар