Интимно

Кой е най-предпочитаният тип жена от мъжете?

Вие приличате ли на този тип?

03.05.2014г. / 13 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато става дума за интимност всеки си има своя тип, който харесва. Дори критериите да не са строго определени, все има някои отличителни белези, които привличат вниманието и важат за повечето хора, с които излизате. Ще се спрем на това кой тип жени мъжете харесват най-много.

И тъй като е ясно, че първата и най-силна връзка, която един мъж установява в живота си, е с неговата майка, съвсем нормално е тя да се превърне в последващ централен модел, според който да се избира половинка. Но дали тази привързаност може да стигне по-далече и да се превърне в търсене не само на приблизителни черти на характера, а дори и физическа прилика?

Белези, които подсказват, че мъжът се среща с жена като майка си

Ако някоя жена напомня външно на майката, мъжът неминуемо я забелязва, преди още да е казала и дума. Но не само външната прилика е от значение. Много мъже несъзнателно търсят черти на характера, качества и ценности, които да напомнят на майката. Невинаги може да се говори за едипов комплекс в тези случаи, просто подсъзнанието кара мъжа да се втурва към жената, припокриваща типажа на майката, за да подсигури евентуално безусловната любов, с която той е даряван от майка си в нейно лице. Затова е особено важно какви отношения ще изгради една мъжка майка със сина си, от това зависи в голяма степен животът му в по-късен етап и в частност интимния живот.

В повечето случаи тези избори са несъзнателни и мъжът дори не ги прави умишлено. Ако бъдат попитани кои черти от майка си виждат в любимата си, надали биха могли да отговорят. Тези особени качества обикновено се усещат, чувстват, без да са осъзнати.

Свързани статии

Да се срещаш с някой като майка си не е чак толкова зле!

Е, разбира се, ако обожавате майка си. Ако отношенията ви са в другата крайност, нещата може и да не стоят съвсем така, но не е и задължително. Психиката е дълбок океан от непредвидими реакции, които в някои случаи подтикват към интимна връзка с човек, наподобяващ някого, когото неистово мразите! Странно, но се случва.

Ако мъжът обича и уважава майка си, много вероятно е да имате чудесни отношения, ако вие приличате на нея в известен смисъл. Притежанието на положителни черти от ваша страна, доближаващи се до тези на свекърва ви или бъдещата ви такава, увеличава шансовете ви за стабилна връзка с мъжа до вас и в това няма нищо лошо в крайна сметка.

Недостатъците на това „да се срещаш с майка си“

Според някои експерти, в случаите, в които отношенията майка-син са обтегнати, този модел не е подходящ. Ако в основата на скандалите ви са реплики като: „Да! И майка ми така смяташе!“ или „Звучиш досущ като майка ми!“, тогава раздорите ви са в кърпа вързани. Започва един безкраен кръговрат, в който жената натяква на мъжа, че е мамино синче и мисли само за това какво би казала майка му и обратното.

Ако майката е била свръхконтролираща, тази черта на характера у жената може да побърка мъжа и да стане повод за избухване. Това звучи стресиращо, но е така. Механизмите, които са отключвали гнева му в по-ранна възраст се задействат и сега при назидателно или протективно поведение от страна на жената.

Много важно е двойките да знаят, че не бива да се допуска връзката да се превърне в майчинство.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Жани ( преди 9 години )
Това е пълна глупост аз нямам никаква прилика със свекърва ми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 1 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
Едиповият комплекс е налице :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
=/= ( преди 9 години )