Интимно

Срамни интимни въпроси и техните отговори

„Защо имам вагинална сухота?“

13.05.2014г. / 14 15ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сигурни сме, че всички, абсолютно всички са имали смущаващи ситуации по време на секс, които са пораждали редица срамни въпроси. Тези въпроси обаче малцина се престрашават да зададат. Вместо това по-лесно е да се осведомяваме от филми или слухове. Затова ние сме подбрали едни от най-смущаващите въпроси, чиито отговори вижте тук.

„Може ли да се изпуснете в леглото по време на секс?“

Ако презервативът не се е спукал или изхлузил, но въпреки това има мокро петно на леглото, което освен това и понамирисва на урина, значи отговорът е – да! Дори и след изпразване на пикочния мехур, в него се задържа малко количество урина и по време на секс тази течност може да излезе.

Някои секс пози, като мисионерската, например, оказват повече натиск върху пикочния мехур, което е предпоставка за насилственото му изпразване. При свръхвъзбуда тази течност може да е и следствие от женската еякулация.

„Защо понякога се смея или плача по време на секс?“

Сексът е неврологично и емоционално събитие. Той поражда чувства. С други думи, сексът не е само на физическо ниво, независимо дали го правите с любов или е просто за една нощ. Независимо от това той предизвиква неочаквани чувства. Емоционалната реакция също се дължи на редица хормони, които са в различни количества, в зависимост от месечния цикъл и фазата, в която се намирате в момента.

„Далече съм от менопаузата. Защо имам вагинална сухота?“

Има много фактори, които участват в поддържането на влагалището в нормално състояние с оптимална влажност. Естествените течности, които овлажняват вагината, могат да бъдат възпрепятствани от хормонални промени, емоционален стрес, перорални контрацептиви, инфекции.

В други случаи кърменето може да се яви като фактор за поява на вагинална сухота, както и заболявания като диабет, вземането на противоалергични медикаменти, химиотерапия и др.

Свързани статии

„Трябва ли да се притеснявам, ако кървя след секс?“

Ако кръвта е светла на цвят, това се случва обикновено след прекалено интензивен сексуален акт, при който триенето раздразва вагиналната лигавица. Но ако това се случва отново и отново при всеки акт, независимо от интензитета му, тогава е добре да се посъветвате с гинеколог. Заболявания като гонорея, хламидия, бактериална вагиноза, могат да бъдат причина за това състояние.

„Нормално ли е да имам силна неприятна вагинална миризма?“

Обикновено неприятната миризма във влагалището се увеличава, когато има бактериална инфекция или нарушение в нормалното pH. За допустими стойности се считат между 3,5 и 4,5, което създава възможно най-добрите условия за размножаване на полезните бактерии, част от вагиналната флора.

Съмнителният мирис е сигнал, че нещо не е наред и в никакъв случай не бива да бъде пренебрегван.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ivan ivanov ( преди 2 години )
s riatelkata mi pravihme seks i na vtoria den izpi eskapel iskam da znam vazmojno li e ot hapcheto da se podue korema
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
stupifities ( преди 9 години )
Ама, че първобитни въпроси и отговори! Ако има някой, който не знае отговорите, какво въобще говорим за секс?Дали народа масово не е наясно с доброто сексуално здраве или упражняването на секса се свежда до елементарно изчукв-не, колкото за бройката... и двете са далеч от истинското, силно и здравословно изживяване, което си заслужава да се упражнява...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
а пърдите ли по време на секс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 9 години )