Интимно

5 причини защо мастурбацията е полезна за жените

Намалява стреса

07.06.2014г. / 17 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Мастурбацията често се смята за тема табу, особено женската, която на много хора изглежда като нещо неетично и неморално. Но истината е, че женската мастурбация реално има много ползи за здравето. Така че, вижте кои са причините, поради които е добре да мастурбирате по-често!

Мастурбацията повишава самочувствието

Тя дава усещане за свобода, която ви кара да се чувствате по-добре сами със себе си. Мастурбирането води неминуемо до оргазъм, защото контролът върху тялото е във ваши ръце. По този начин подобрявате имиджа на тялото си, което кара и околните да ви възприемат така добре, както вие се чувствате. Като цяло, мастурбацията помага за изграждане на самочувствието и сексуалното доверие.

Помага да разберете по-добре тялото си

Мастурбацията позволява на ума да се отдаде на фантазиите и емоциите, които иначе бихте пренебрегнали, ако партньорът ви не си пада по тези неща. Това ще ви помогне да научите повече за себе си, кое ви възбужда, кои са ерогенните ви зони, а така ще задоволите и нуждите на тялото си.

Свързани статии

Подобрява психичното здраве

Изследванията многократно са показвали, че мастурбацията може да помогне за значителното намаляване на стреса. Химичните вещества, отделяни по време на това приятно занимание, помагат за лекуването на депресията по естествен път. При този акт се освобождават хормоните допамини адреналин, които по природен начин подобряват настроението.

Подобрява сексуалното здраве

По време на мастурбация жените се съсредоточават върху тазовата област, което предизвиква контракции и повдигания. Тази дейност укрепва вагиналния мускул и подобрява сексуалното здраве. Също така помага за запазване на нормалните нива на вагинални секрети, особено важни срещу болестотворните бактерии.

Помага при безсъние

Мастурбацията действа като естествено средство за по-добър и дълбок сън. След освобождаването на хормони, предизвикващи еуфорично настроение, следва коктейл от успокояващи вещества, които помагат за по-лесното заспиване и по-доброто качество на съня.

Коментирай