Интимно

Мъжкият език на тялото

Какво означават жестовете му?

29.08.2014г. / 17 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Езикът на тялото може да ни каже много неща, дори когато думите липсват. Свикнали сме да смятаме, че жените изпращат повече кодирани сигнали чрез тялото си, но и при мъжете не са никак малко. 

Разликата между мъжете и жените е, че мъжете често правят тези жестове по-първично и несъзнателно за разлика от жените и ако се научим да ги разчитаме и да им обръщаме внимание, ще разберем много повече за отношението им към нас. 

Ръце в джобовете – незаинтересованост или притеснение


Това обикновено означава, че мъжът не е заинтересован от вас. Но в някои случаи може да подсказва и за притеснение. Ако сте грабнати от този младеж, задълбочете разговора и ще си проличи. 

Ръце на колана - „Искам те сега!“

Ако ръцете му стоят с окачени палци на колана, това означава, че най-вероятно през главата му минават палави мисли. Той се опитва да заеме възможно най-привлекателната поза, която мъж може да заеме, за да ви омае. 

Ръка на устата - „Не съм сигурен дали е добра идея...“


По принцип, поставянето на ръката върху устните означава, че човек не е съвсем сигурен какви действия да предприеме. Ако половинката ви кима и се съгласява с това, което казвате или искате, но поставя ръцете си някъде по лицето и най-вече на устата, това означава, че действително не е съвсем съгласен и има резерви.

Ръка върху вашето рамо - „Ревнувам!“


Представете си следната ситуация: Приказвате си със съсед от блока, докато чакате мъжа си да слезе. Той слиза и ненадейно слага ръка върху рамото ви просто така, на пръв поглед без причина. Причина има – той явно не харесва съседа, смята го за заплаха и демонстрира териториално поведение чрез този жест. 

Докосването е първичен намек, който показва, че територията е заета и навлизането в нея означава война. 

Ръце около столчето на чашата за вино - „Толкова съм влюбен в теб!“

Свързани статии

Ако сте на среща, пиете вино в ресторант на приглушена светлина, забележете начина, по който той държи чашата за вино. Ако увива пръстите си около столчето на чашата, това означава, че е лудо влюбен във вас и не може да намери място за ръцете си от желание! 

Обикновено мъжете просто хващат чашата и отпиват. Но ако докато си говорите сладко той повдига чашата за столчето и не спира да си играе с нея, това е сигурен знак. 

Слага ръка върху вашата – демонстрация на притежание


Независимо дали сте на вечеря с друга двойка, с общ приятел или случайна среща с далечен познат, ако неговата ръка се озове върху вашата, той иска да покаже, че отново територията е заета. Дори да няма повод – просто за всеки случай!

Също така може да е знак, че мъжът ви иска да поеме водещата роля в разговора. 

Ръка върху тила - „Пленен съм!“


На среща сте, говорите си и внезапно той слага ръката си на тила, сякаш се почесва или разтрива. Мъжете правят това, когато срещу тях стои жена, от която са истински пленени. Някои дори могат да изгубят ума и дума от присъствието на жената. Тогава правят този жест.    

Снимка: Thinkstock

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
nikola ( преди 8 години )
absolutno neviarno , imam predvid tazi statia. Ako hvana 4a6ata nad sto4eto e tova .... ako ia hvana ot dolu e onova .... ako se po4e6a po vrata e bla , bla , bla, vidno e 4e e napisana ot stajant I ne profesionalist
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Джон - Макавой ( преди 8 години )
Ръце на колана - Искам те сега "...Ако видиш ИЗДУТИНА под колана, ето това вече е искам те СЕГА...Това не са подсказки а ГЛУПОСТИ...всяко начало е малко ДЪРВЕНО...Но ако мъжът наистина е харесал жената,то ТОЙ ще остави тя да го ПРОЧЕТЕ такъв какъвто си е / без позиране /... подсаските са Интригата - Играта - Забавлението
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
.... ( преди 9 години )
nishto obshto s istinata... moje i da e mnogo vluben no zashto puk shte si igrae sus stolcheto na chashata a rukata vurhu tila mi se e sluchvalo pine 3 puti i ne e ot plenen sum a ot skuka i si tursq nachin da se mahna
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
ne sam se zamisliala , No i ne mi se e nalagalo da imam podobni na4ini na podskazvane
отговор Сигнализирай за неуместен коментар