Интимно

Най-честите митове, свързани със секса

Мит: Стридите повишават половата мощ

11.09.2014г. / 17 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Митовете са част от нашето ежедневие. Има митове за всичко, включително и за секса. Единствената им цел е да заблуждават, поставят под съмнение редица факти и дори да хиперболизират. Вижте кои са едни от най-често срещаните митове, свързани със секса.

Мит: Страхотният секс се получава от само себе си

Химията и магията на секса и любовта, която виждаме всекидневно във филмите невинаги отговарят на действителността. Когато има влюбена двойка, искрите между влюбените са всекидневие, но не са достатъчни, за да имате страхотен секс.

Ключът към невероятното изживяване се крие в добрата комуникация между партньорите. Така всеки един от тях може да сподели своите тайни сексуални желания, страхове, да попита своята половинка за това какво намира за вълнуващо в секса и т. н.

Мит: Големи крака и големи ръце = голяма заблуда

Един от най-често срещаните митове за размера на мъжкото достойнство е, че мъжете с големи крака и ръце имат и големи пениси. Абсолютен мит! Големите крайници значат единствено големи обувки и ръкавици и това е научно доказано.

Според изследване, в което взели участие 3100 мъже, размерите на техните крака и ръце не са показали корелация с размера на пенисите им. Съжаляваме, момчета, но вече няма кого да заблудите!

Мит: Стридите повишават половата мощ

Според легенди най-големият любовник за всички времена – Казанова, всекидневно е консумирал по 50 стриди, за да има полова мощ. Според учени консумацията на стриди не би оказала някакво особено влияние върху желанието за любов или половата мощ на мъжа.

Стридите са изградени най-вече от вода, въглехидрати и някои минерали. По-вероятно е формата им по някакъв начин да напомня на мъжете за женската анатомия и оттам да идва тяхното повишено желание за секс.

Мит: Мъжете имат постоянно сексуално влечение, за разлика от жените

Жените винаги мислят, че мъжете са отдадени 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, когато става въпрос за секс. Истината е, че силният пол също страда от колебания в либидото, също както жените.

Готовността на един мъж да прави любов зависи от редица фактори, като хранене, стрес, здраве, заболявания, самочувствие и т. н.

Свързани статии

Мит: След определена възраст сексът не е важен

Сексът е важен аспект на физическото и емоционалното здраве и благополучие за всички възрасти, дори за хората, които се намират в „златните си години“. Невинаги спадът в либидото при мъжете и жените се дължи на възрастта.

Той може да бъде причинен от хормонални нарушения, странични ефекти от прием на медикаменти, промени във връзката, бариера в комуникацията между партньорите, загуба на партньор и т. н.

Мит: Преждевременната еякулация засяга само младите мъже

Преждевременната еякулация съвсем не засяга само младите мъже в началото на половата им зрялост, а и тези в по-късен етап от живота им.

В действителност, преждевременна еякулация се проявява при 30% от мъжете в някакъв етап от сексуалния им живот.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )