Интимно

Не анализирай това!

Нещата, за които прекалено се колебаем във връзката

16.09.2014г. / 17 41ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има някои неща, които постоянно глозгат мисълта ни, докато се срещаме с някой специален, но все още не сме завладели напълно сърцето му. Вглъбяваме се в излишни анализи за това как ще възприеме думите или действията ни без да си даваме сметка, че понякога честността, искреността и непринуденото държание са най-ценни.

И така, кои са нещата, за които сме склонни да анализираме прекалено, а не трябва?

Да кажем „Харесвам те“

Ако се срещате с някого от известно време, вероятно се притеснявате да изречете на глас, че го харесвате. Много жени се страхуват от проява на подобна искреност, защото се боят да не изглеждат прекалено влюбени в очите на мъжа.

Пък и страхът от отхвърляне или неоткликване също витае във въздуха. Забравете всички предразсъдъци и проявете спонтанност. Няма нищо лошо в това.

Отменяте срещи

В началото на една връзка много жени се притесняват да отменят срещата с мъжа, за да не го изтълкува той като нежелание от тяхна страна. Ако наистина имате ангажимент или е изникнало нещо непредвидено, няма нищо лошо да признаете истината, вместо да измисляте фалшиви извинения. Мъжете оценяват искреността.

Да кажете това, което мислите

Споделете спокойно с него това, което искате. Не се притеснявайте да кажете кой филм искате да гледате, кой ресторант да изберете или в кой бар да отидете след това. Не е задължително да се съгласявате с всяко предложение, ако не ви е по вкуса.

Да признаете, че сте в цикъл

На много жени им е трудно да признаят, че са в цикъл, когато обстановката се нажежи. В началото на една връзка винаги е притеснително да се споделят тези интимности, но не забравяйте, че мъжете са наясно с тази женска биологична особеност, така че давайте!

Да попитате за зодията му

Доста жени се колебаят дали да попитат мъжа, с когото излизат за зодията му, защото това би могло да се изтълкува като сондаж за евентуално проучване дали ще си паснете като брачна двойка. А вие може просто да сте искали да прочетете хороскопа му за утре!

Знайте – мъжете не се вглъбяват в такива неща и няма да се впечатлят от този въпрос особено, освен ако не започнете да обяснявате защо го питате.

Свързани статии

Ако започне да става сериозно

Ако нещата започнат да стават все по-сериозни не е нужно да се притеснявате да му кажете, че мислите за него. На такъв етап от връзката това си е напълно приемливо и нормално. Той вероятно мисли за вас също през цялото време.

Да му кажете, че имате нужда от време сами

Защо пък не? Това не означава задължително, че не желаете да се виждате повече. Кой няма нужда от самостоятелно време?

Случайно да споменете бившия

Ако нарочно го споменавате, това може и да не се приеме добре от настоящата ви половинка, но ако по време на срещите ви той ви пита какво сте правили на рождения си ден преди 2 години, например, съвсем нормално е да споменете бившия.

Все пак той е част от миналото ви и споменаването му не трябва да ви притеснява. Ако човекът до вас е достатъчно разбран, не би притеснило и него.

Да оставите четка за зъби или самобръсначка в дома му

Колебаете ли се дали е дошъл моментът за тази крачка? Вероятно да. Но ако прекарвате вече много време в дома му, оставате да пренощувате, нещата са прескочили етапа на срещи по кафенета и барове – защо не?

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
E? ( преди 9 години )
Bravo na Vas! Sega ostava i da spodelite kakav e rezultatat: polozhitelen ili takav, za koito ne Vi se misli i govori!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
az kakvoto triabva otdavna kazvam i prodaljavam da kazvam na specialnia si liubim 4ovek . orevah neta , kadeto se pogledne vse tova pi6a , taka 4e otdavna sam napravila nujnoto savsem otkroveno iskreno i 4estno, v savsem li4en plan ! Ne govoria za slujebni otmo6enia ! da ne se misli pogre6no
отговор Сигнализирай за неуместен коментар