Интимно

6 неща, които не трябва да жертвате в името на една връзка

Вашата независимост – лична и финансова

21.09.2014г. / 16 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Какво сте готови да жертвате в името на любовта? Всеки някога е ставал жертва на любов и е пренебрегвал много от своите принципи и цели. Всъщност, правим го постоянно, при всяка нова връзка. И ако има неща, с които можем да направим компромис, тук са изброени няколко, с които никога не бива да се разделяте в името на любовта!

Вашето самочувствие и вяра в себе си

Когато започвате нова любовна връзка, почти никога не може да предвидите промените, които ще настъпят със самите вас. Те се случват неусетно. Но не бива да забравяте за вашата увереност в самите себе си, за самочувствието и за това, че стоите достойно до човека, с който сте.

Ако усетите и миг на колебание във вашето самочувствие, анализирайте каква е причината, довела до този спад. Една солидна връзка, в която се чувствате добре, ще даде тласък на самите вас нагоре, а не в обратна посока.

Вашата независимост – лична и финансова

Всеки, и особено дамите, трябва винаги да се стреми да бъде финансово независим. Към това не забравяйте и вашата лична независимост. Тя може да се изразява в честите срещи с приятели, в отдаването на ваши интереси и хобита, на дейности, които невинаги включват присъствието на партньора ви.

Свободата да избирате

Компромисът е важен за една добра любовна връзка. Но границата между това да направите компромис и да решават вместо вас е много тънка. Не позволявайте на партньора да взима винаги решения вместо вас. Само така ще избегнете риска от това да се превърнете в една манипулирана личност.

Вашите мечти и цели

Никога не предавайте мечтите си в името на любовта. Една връзка трябва да бъде трамплин, от който да може да скочите към вашите планове, мечти и цели. Половинката винаги играе ключове роля в тази посока, пряко или косвено.

Партньорът ви може да бъде ваша подкрепа или да се окаже причина вие да се откажете от своите планове в името на неговия егоизъм. Ако половинката истински ви обича, ще насърчава вашите начинания.

Съществуващите отношения, които са важни за вас

В наши дни е трудно да изградим добро приятелство. Никога не забравяйте за вашите верни приятели, особено ако се чувствате удобно и приятно в компанията им.

Свързани статии

В повечето случаи половинката очаква вие да забравите за тях, но ако имате човек до себе си, който оценява вашите желания и свобода на личността, няма да има нищо против вие да продължите да поддържате приятелските си контакти.

Ако партньорът ви проявява егоизъм и по някакъв начин се опитва да ограничи контактите ви, трябва да приемете това като предупредителен знак за вашата връзка.

Вашето самоуважение

В името на любовта често жертваме своето самоуважение. Никога не позволявайте да бъдете унижавани и обиждани. Никоя любов не заслужава подобна жертва.

Коментирай