Интимно

Ползите от разбитото сърце

Има ли такива? Разбира се!

26.10.2014г. / 16 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Може и това да е последното, което си мислите в такъв момент, но ползи от разбитото сърце има и то много! Вероятно няма да ги осъзнаете веднага, но след време ще разберете, че от всяка лоша случка в нашия живот има урок.

След като раната заздравее е по-лесно да видите многобройните ползи, които разбитото сърце ви е донесло.

Осъзнавате колко обичани всъщност сте

След като изгубим любовта, това често ни кара да осъзнаем всъщност колко много други хора има, които ни обичат истински и ни оценяват. Обичта съществува под много форми и не е задължително тя да се отнася само за партньор, който дори не ви е оценил достатъчно.

След раздялата приятелите и семейството са тези, които ще ви подкрепят независимо от всичко.

Осъзнавате истината

След като премине ядът, болката и разочарованието от раздялата, всъщност идва моментът, в който осъзнавате истината. Тя ще ви накара да се почувствате много по-добре и ще ви даде утеха, която ще ви помогне да се възстановите психически.

Научавате се да обичате

Всяко сърце има нужда от почивка. Тайната на любовта е в свободата. Дори когато сте във връзка, имате нужда от свобода и малко време сърцето да отдъхне и да се зареди с нови сили.

Тези тежки уроци се научават трудно, но след това ни дават възможност да се учим от грешките си и да обичаме още по-силно и пълноценно след това. Свиването в черупката и бягането от любовта е грешка, която не трябва да се допуска.

Разбирате нови неща за себе си

След като сте депресирана, ядосана, обидена и наранена, започваш да виждаш черти у себе си, за които не си подозирал. А след като осъзнаеш и преосмислиш положението, учудващо намираш колко силна можеш да бъдеш.

Настройваш съзнанието си на изцяло нова вълна и не можеш да се познаеш! Чувството е страхотно!

Откривате какво всъщност не желаете

След такова тежко емоционално сътресение човек разбира какво повече не иска да му се случва в бъдеще. Този урок е полезен, защото ще ви помогне да осъзнаете какво не трябва да правите и какво искате занапред.

Свързани статии

Ставате по-силни

След раздяла човек неминуемо става по-силен. Загубите не са леки, но ни карат да преосмисляме много неща от живота, от държанието, от мисленето ни, което подобрява емоционалната ни устойчивост.

Свободни сте за някой друг

Следващата любов винаги чака някъде там. А сега вие сте свободни да й обърнете внимание! Ако останете с някой, който не ви дава онова, от което имате нужда, може да я изпуснете – нея, истинската любов.

Ще имате нови преживявания

Когато човек се отърси от нещо, което му е тежало и не го е правело щастлив дълго време, следва поток от хубави моменти, които бързо заличават миналото. Кръговратът на съдбата го е доказвал неведнъж.

Когато осъзнаете колко добре се чувствате, защото сте свободни, ще отворите очите си за нови вълнуващи преживявания.

Коментирай
11 rate up comment 1 rate down comment
Lora ( преди 9 години )
Безкрайни глупости. Като посещенеито при психоаналитик. Две връзки никога не са еднакви, както хората не са еднакви. Когато загубиш връзката и човека, ниакави нови преживявания не могат да заменят точно тази връзка и този човек. Не, че не може да са хубави новите неща, ни няма да са същите. Обикновено болката от разбитото сърце винаги остава, независимо колко още нови и прекрасни връзки следват след нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар