Интимно

Често пренебрегвани ерогенни зони

Не ги забравяйте!

03.01.2015г. / 13 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато става дума за страхотен секс, нещата се нажежават най-много при любовната игра. За да повишите парата до краен предел, трябва да се постараете да стимулирате докрай ерогенните зони на партньора си.

Най-универсалните ерогенни зони – вратът, гърдите, устните, са общовалидни за повечето хора. Но има и такива, които са в състояние да взривят половинката ни от желание, а често ги пренебрегваме!

Кои са тези позабравени ерогенни зони, които да включите в интимните забавления още довечера?

Краката

Добрият масаж на стъпалата има изключително отпускащо и предразполагащо въздействие. Краката са снабдени с богата мрежа от нервни окончания, които при нежна стимулация могат да повишат градуса на възбуда невероятно много.

От стъпалата преминете към глезените и бедрата. Екстазът е в кърпа вързан.

Връхчетата на пръстите

Обикновено използваме пръстите си, за да докосваме другия, да му доставяме удоволствие и да го милваме нежно. Но пръстите могат да доставят наслада и на вас самите. Може да не сте подозирали, но ако партньорът ви целува нежно връхчетата на пръстите ви, това може да подгрее доста настроението.

Скалп

Подобно на стъпалата, скалпът е богато кръвоснабден. По него има гъста мрежа от неврони, които при стимулация провокират отделянето на допамин и серотонин. Тези хормони приповдигат настроението, което ви предразполага към желание за любовна игра.

Свързани статии

Зад коленете

Нежната зона зад коляното има свръхвъзбуждащ потенциал. Докосването, целуването и масажирането на тази ерогенна зона е крайно възбуждащо. Не ги пропускайте в никакъв случай. Тънката кожа зад коляното улеснява преноса на нервни стимулации навътре към централната нервна система, което повишава възбудата силно осезателно.

Китките

Вътрешната страна на китките действа по подобен на коленната ямка начин. Дори за определен човек това да не е супер ерогенна зона, само фактът, че виждате любовта, с която целува вътрешната страна на ръцете ви, може да достави истинска наслада.

Този акт е начин да се сближите още повече в интимен план.

Устните

Нямаме предвид, че устните са често забравяни. С тях целуваме и докосваме непрекъснато. Но ако докоснете устните на половинката си по нежен начин, с крайчеца на върха на пръстите си, на езика си или ги погалите само с дъх, ще се убедите до каква лудост от страст можете да доведете партньора си.

Коментирай