Интимно

13 неща, които независимите жени трябва да знаят, за да намерят любовта

Как да сме едновременно силни и женствени?

14.01.2015г. / 15 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Днес жените са еманципирани и в голяма степен равни на мъжете. Живеем в свят, в който по-силният оцелява, независимо дали е от мъжки или женски пол.

Много жени смятат, че нямат нужда от мъж до себе си, за да са щастливи и успешни. И може би това е така. Но това не означава, че трябва да се лишават от удоволствието да обичат лудо!

Любовта не пречи на човек да е силен. Жените, привърженички на по-крайните феминистки разбирания, трябва да разберат, че няма нищо лошо в това да си уязвим понякога, най-вече от любов. Тази уязвимост не означава слабост на духа. Тя дава сила, подкрепа и внася баланс в живота.

Ако сте силна и независима жена знайте, че можете да сте такава без да губите себе си! За да го осъзнаете трябва да разберете следните неща:

1. Да сте привлечени от силен мъж не означава да занижите собствените си стандарти и ниво, защото ако той е правилният човек, не би се изплашил от умствения ви потенциал.

2. Да кривнете от списъка си не означава да потъпчете принципите си. Никога не забравяйте, че най-важните определения за един мъж не са височината и банковата му сметка.

3. Да бъдеш уязвима, не означава да си слаба. Това означава, че си отворена и честна към сърцето си.

4. Да бъдете уверени в себе си дава възможност на мъжа да разбере истинското си място – на закрилник или на осигуряващ.

5. Да ви задържат вратата не е признак на слабост за вас и не означава, че не можете да го направите и сама. Приемете го като знак на уважение и респект. Тези ценности и демонстрирането им някак все повече избледняват в наши дни.

Свързани статии

6. Вие не се нуждаете от мъжа, вие просто го искате, но ви е страх да си го признаете.

7. Това, че сами сте успели да се осигурите материално не означава, че не трябва да допускате мъжът до вас да ви даде, когато иска да го направи.

8. Да му позволите да се грижи за вас не означава, че вие не можете да се грижите сами за себе си.

9. Да сте равни с мъжа не означава да мачкате самочувствието му всячески.

10. Приемането на любовта в живота не отнема от същността ви.

11. Желанието да прекарвате времето си с някого не ви прави зависими.

12. Да подкрепяте кариерното му развитие не прави вашето професионално израстване по-малко важно.

13. Не е нужно да се отказвате от феминистките си идеали, за да бъдете истинска дама.

Много жени приемат твърде сурово женската еманципация. Ако разберете същността на тези съвети, ще проумеете колко силна и същевременно женствена може да бъде една жена.

Коментирай
Свободно време