Интимно

Кое му е хубавото да живееш с половинката си?

Плюсовете на съвместното съжителство

23.01.2015г. / 16 28ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Преди време ви запознахме с това какви са плюсовете на връзката без съжителство. Несъмнено този вариант на обвързване има своите противници и привърженици. Всеки има свой собствен вкус.

Сега ще ви представим положителните страни на съвместния живот, който, според мнозина, е най-важното нещо за една истинска връзка.

Обичта е винаги около вас

Когато живеете с някого, чувствате любовта му непрекъснато, не само когато се срещате навън, получавате подаръци и се радвате на приятни вечери. Когато се приберете изморени от работа, любимият ви посреща.

Хубавото е, че не е нужно тепърва да се гласите за среща след уморителния работен ден.

Виждате усмивката на партньора си непрекъснато

Образно казано, усмивката на любимия човек е нещото, което ни прави щастливи. Всъщност, приятното му присъствие е достатъчно, за да бъде пълна насладата от заедно прекараното време.

Заедно сте всеки ден

Много партньори, които не живеят заедно, нямат възможност да се виждат всеки ден. Когато споделяте с някого едно жилище, можете да се радвате на компанията си ежедневно, да се насладите на хубавите моменти.

Работите в екип

Много ръце правят работата по-лесна. Домакинската работа, задачите, пазаруването – всички ангажименти, свързани с домакинството, са по-лесноизпълними, когато имате партньор. Двойката е не просто двойка, а екип. Така нещата са по-лесни.

Учите се един от друг

Съвместното съжителство дава възможността да опознаете навиците не само на другия, но и на самите себе си. Така ще си сверите часовника с вкусовете на партньора си. Важно е да разберете, че има някои неща, които вие смятате за нормални, но на друг могат да се сторят не съвсем приятни.

Така човек се научава да редуцира неприятните си черти.

Истински опознавате партньора си

Колкото и да си мислите, че познавате партньора си, само ако живеете заедно можете да видите цялата истина. Когато човек прекарва повече време с половинката си, има повече възможности и ситуации, в които да разбере каква е истинската му същност, как реагира в определени моменти и какво може да се очаква от него.

Животът заедно е най-добрият начин да разберете дали с този човек бихте си подхождали за в бъдеще.

Свързани статии

Ще превърнете жилището си в дом

Когато споделяте жилището си с някого, започнете да имате свои традиции, грижите се за уюта, приготвяте храна – изобщо всичко, което човек има нужда да сподели с друг близък човек, това превръща обикновеното жилище в дом.

Въпреки разногласията, които винаги съществуват, домът, споделен от двама души, е нещото, към което всеки човек се стреми.

Винаги имате до себе си някой, който да се грижи за вас

Всеки е имал дни или нощи, в които се е чувствал зле поради една или друга причина. Съвсем различно е, когато до себе си имаш някой, който да ти помогне, да те прегърне и да ти окаже подкрепа. Когато другата половина от вас ви подаде ръка, всичко сякаш изглежда наред.

Комуникацията се подобрява

Когато живеете заедно, дългите разговори по телефона намаляват. Хубавото е, че можете да си кажете всичко, което ви се случва очи в очи, у дома, на вечеря или пред телевизора в приятна обстановка. А понякога невербалната комуникация е много по-добър начин за общуване.

Много двойки споделят, че когато са си вкъщи, не изпитват нужда да се стараят да поддържат разговора. Достатъчно е да се сгушат заедно на дивана, да усещат компанията си и да се отдадат на приятните емоции.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Idejka ( преди 9 години )
Нещата в началото са винаги розови и прекрасни. Истината се прояснява, когато Ви налегнат дневните ангажименти и битовизми. Тогава трябва да можете бързо да лавирате и да не търсите под вола теле. Иначе лошо и за двете страни.Понякога е добре и да внесете романтика или еротика.Просто разнообразие.Мога да ви споделя на лично аз какво подарих :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
съгласен ( преди 9 години )
Добре е написано!Вярное! Би могло да се изброят още много,много предимства на съвместния живот. Твърдя го след 45 годишен семеен опит!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
До 9 ( преди 9 години )
Не е вярно! Аз съм Козирог, парите са от значение, но не всичко се измерва с тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
4akam v li4nia si jivot liubim 4ovek , no ne samo v neta a realno , me4taia za tova
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
velikolepno e , , me4taia za takova ne6to , s mnogo obi4 , dano da mi se slu4i ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 5 rate down comment
9 ( преди 9 години )
За Козирозите не се отнася.....Само пари..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар