Интимно

7 въпроса, на които да си отговорите след първа среща

За да разберете дали си струва да има втора среща

12.03.2015г. / 14 14ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Първата среща винаги е от значение. Тя оставя впечатления, които много често имат отношение към бъдещото развитие на връзката, ако се стигне до това.

Най-често след първата среща или преди нея пеперудите в корема са нещото, което се усеща най-силно. Тези пеперуди обикновено замъгляват преценката и затова е добре да си отговорите на някои въпроси, които ще ви помогнат да осмислите по-добре какво да правите след първата среща.

1. Прекалено бързо ли се случват нещата?

Добре е да си дадете сметка дали той ви притиска прекалено или избързва твърде много. Най-добре е нещата да се случват плавно, от само себе си и не насила.

Не е добър знак, ако се опитва да даде прекалено силен тласък още от първата ви среща. Още по-лош знак е ако той веднага ви притиска за секс. Това най-вероятно е знак, че е тук само заради това.

2. Принц Чар ли е той?

Знаем за чаровния принц от приказките – той е омаен, красив и галантен. Внимавайте да не се окаже, че се срещате с някой мним принц, който ви казва онова, което искате да чуете, за да ви омае.

3. Казва ли ви той, че не е срещал друга като вас?

Това клише, изказано на първа среща, не говори нищо друго, освен че намеренията не са сериозни. Подобно признание е ценно, ако е изказано след определен период от време заедно и след определени преживявания заедно.

4. Говори ли прекалено за себе си?

Ако през по-голямата част от разговора темите се въртят около него и ако най-употребяваното местоимение е „аз“ в неговата уста, това говори за свръхего. В по-късен етап то би се оказало пречка за нормални взаимоотношения.

Пък и прекомерното говорене в единствено число подсказва за несериозни намерения още на първата среща.

Свързани статии

5. Обвинява ли бившите си за всичко неприятно, случило му се досега?

Има вероятност и вие да попаднете в този черен списък и за вас да се говори по този начин. Пък и вероятността вината за неуспехите да е негова е много по-голяма, отколкото обратното, щом всячески се опитва да хвърли вината върху бившите.

6. Смятате ли, че сте интелектуално свързани?

Ако има прекалено голяма интелектуална пропаст между вас, тя вероятно само ще се задълбочи с времето.

7. Изглежда ли ви той предприемчив от гледна точка на бъдещи планове?

Ако той изглежда твърде безотговорен и неустойчив, преценете дали искате да се срещате с такъв тип човек.

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )