Интимно

Как да разберете дали той е искрен с вас?

Вгледайте се в очите му и ще видите!

18.06.2015г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Чудили ли сте се какво си мисли половинката ви, когато го гледате в очите? Няма жена, която да не се е замисляла за това.

Ще ви помогнем да разчетете знаците, „изскачащи“ от очите му. Това, което трябва да направите е да се доближите, да се вгледате в погледа му и да прецените реакцията му. Неслучайно наричат очите „прозорец към душата“.

Когато му зададете въпрос или го погледнете в очите, той:

Поглежда наляво

Когато на ваш въпрос приятелят ви реагира с поглед наляво, това е знак, че той казва истината. Защо?

Проучванията показват, че повечето хора поглеждат наляво, когато искрено „ровят“ в паметта си, за да отговорят на въпроса. Затова не го обявявайте за лъжец, когато отмести поглед вляво. Той е напълно честен с вас в този момент.

Поглежда надясно

Когато гаджето ви погледне надясно при зададен въпрос, това най-често означава, че се опитва да ви даде креативен отговор.

Ако го попитате какво прави и той погледне надясно, най-вероятно се опитва да измисли нещо забавно, за да отговори на въпроса ви. Понякога дори отговорът може да е измислица в името на креативността и закачливостта, затова не бързайте да го обявите за лъжец.

Зениците му се разширяват

Зениците се разширяват, когато човек види нещо привлекателно. Ако забележите, че това се случва с приятеля ви, имайте едно наум, че може да мисли за секс в този момент.

Разширените зеници могат да означават още, че е провокиран от нещо интересно, някаква страхотна история или е възбуден.

Зениците му се свиват

Зениците обикновено се свиват, когато на човек му е скучно. Вероятно гаджето ви не се интересува от това, което му казвате или разказвате в момента. Дори може да е престанал да обръща внимание на разговора ви.

Започва да мига по-рядко

Снимка: iStock

Хората са склонни да мигат по-рядко, когато лъжат, защото мозъкът им работи усилено, за да съчини правдоподобна история. Така че, ако приятелят ви ококори очи при внезапно зададен въпрос, бъдете нащрек – може и да ви лъже, ако гледа втренчено.

Още по-ясен знак, че лъже е, ако освен това погледне и в друга посока, различна от вашия поглед.

Мига учестено

Дамите пърхат с поглед най-вече пред представители на силния пол, които харесват. Има нещо привлекателно в този похват с очите.

Същото важи и при мъжете, само че не със същия предизвикателен сексапил, който една заинтересувана жена излъчва.

Когато мъжът срещу вас започне да мига учестено, може би означава, че си пада по вас или се опитва да флиртува.

Свързани статии

Прави твърде настоятелен контакт с очи

Тук отново най-вероятно става дума за лъжа. В повечето случаи хората очакват лъжците да са нервни, да са с разсеян поглед и да пелтечат. Но рядко се получава така. Ако приятелят ви ви гледа непрекъснато в очите и говори нещо, със сигурност се опитва да изглежда сериозен и искрен, въпреки че всъщност не е.

Хората несъзнателно прекъсват директния контакт по време на разговор и това е съвсем нормално. Така че, ако той не „оставя“ за минута вашия поглед то е, защото се опитва всячески да ви убеди в това, което казва.

Езикът на тялото е труден за дешифриране. Това са само част от знаците, които биха ви подсказали дали приятелят ви е искрен с вас и какво си мисли.

Коментирай
Свободно време