Интимно

Изобщо не сте длъжни да се омъжвате!

Вижте защо!

06.08.2015г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте единствените необвързани в компанията и всичките ви приятели ви питат кога, по дяволите, ще се задомите, ако роднините ви не престават да натякват, че искат внуци и племенници, ако светът около вас се върти по двойки – не се потискайте!

Има много причини бракът да не е добра опция! Всъщност, той не трябва да се възприема като крайна цел в живота. Той е само част от него, избор, който някои просто не желаят да направят.

Защо не трябва да се чувствате длъжни да се омъжвате?

Бракът е просто етикет

Той е подпис, лист хартия, който по-скоро ще ви товари психически. Ако искате да се ангажирате с някого, не е нужно да го правите законно, щом не искате. Любовта е над всичко юридическо. В крайна сметка живеем в 21 век.

Младостта е ценна

20-те и 30-те ви години ще минат толкова бързо. Ако сте прибързали с решението да се задомите, вероятно след години ще съжалявате за някои неща, които не сте успели да направите заради брачните си ангажименти.

Бракът като самоцел

За някои хора бракът осмисля живота. Не се чувствайте длъжни да се омъжвате, само защото приятелите или близките ви ви го натякват. Ако за вас това не е ценност номер едно, не го правете насила.

Бързият избор може да е грешен

Отпуснете се. Не бързайте с брака. Бъдете сигурни преди да предприемете важната стъпка. Ако искате да се омъжите, просто не го правете прибързано. В младостта си хората правят много грешни избори. Колкото по-зрял става човек, толкова по-добре се научава да преценява хората, ситуациите, отношенията.

Имате цял живот да откриете идеалната си половинка!

Свързани статии

Всички отношения преминават през изпитанието на времето

Влюбени сте, искате да направите следващата крачка, да узаконите любовта си, да си родите законни деца. Все пак, колкото и да сте влюбени в половинката си, предприемането на важната брачна стъпка няколко месеца след начало на връзката не е добър вариант.

Много неща в отношенията започват да се проявяват след първата година. Да не говорим, че е важно и да живеете известно време заедно преди да прецените това ли е наистина човекът за вас.

Коментирай
7 rate up comment 0 rate down comment
Нина ( преди 8 години )
С напредването на годините и зрелостта, хората по- скоро нямат желание да търсят половинка, отколкото да имат, защото горчивият опит, раняванията и болката в личните преживявания, някак се гледат през по- нов поглед, погледът на зрелия човек. Пълна гпупост е твърдението, че ще направим идеален избор. Дори да е добър изборът ни, може да се окаже добър за момента, както и за човека до нас, след време или ние, или той/ тя, може да преосмислим това. Идеални няма да сме никога през живота си, нито ние, нито партьора ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар