Интимно

Противоположностите се привличат?! Пълни глупости!

Защо няма нищо вярно в твърдението, че противоположните личности в любовта се привличат?

21.08.2015г. / 17 25ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Противоположностите се привличат! Всички сме чували този глупав мит по отношение на любовта. Хората просто са свикнали да оправдават неразбирателствата помежду си, смятайки че любовта иска жертви. 

Всъщност, има доза истина в това твърдение, но то важи по-скоро за различията в темперамента

Когато харесвате различни неща, ценностите ви се разминават и искате различни неща от живота – това звучи като обречена връзка, нали?

Ето защо противоположностите в една връзка не са никак добра идея!

Трудно е да се намерят общи неща за правене

Ако харесвате коренно различни неща, какво бихте правили заедно освен секс? В началото може и да не ви се струва чак такъв проблем, но напрежението ще започне да се нагнетява.

Вие искате да се разхождате или да пътувате през уикенда, а той предпочита да пие бира с момчетата, да играе компютърна игра или футбол? Какво ще правите тогава?

Различни реакции за едни и същи неща

Реакциите показват до голяма степен ценностната система и светоусещането на човека. Разбирането и интерпретирането на събитията от живота са важни компоненти на разбирателството ви като двойка.

Ако възприемате нещата по абсолютно противоположен начин, представете си как бихте деляли жилище, пари, грижи за деца?! Звучи като да е невъзможно, нали?

Спорове за малките неща

Винаги ли спорите за малките неща? Ако това е така от самото начало, не очаквайте да се промени! Дребнавостта показва мнението на човек за детайлите, а те не са маловажни. Неслучайно мъдрите възрастни хора казват: „Малките неща обръщат колата!“

Старите навици

 

Всеки има своите стари навици и привички, особено ако това не е първата му връзка в живота! 

Най-голямата лъжа, която си казваме при започването на нова връзка е, че нещата ще са различни този път. Е, няма да е така. В началото може и да се съобразявате един с друг, но ако различията са непреодолими, как ще продължавате така?

Компромиси, компромиси, компромиси

Защо трябва да се примиряваме, че връзката се гради на компромиси? Няма нищо такова! Защо любовта трябва да е съглашение, договор за примиряване с различията на другия?

Нима не губим собственото си щастие по този начин?! Търсете сродна душа, а не някого, с когото да се примирите!

Трябва да се трудите, за да вървят нещата

Ако сте две напълно различни личности ще трябва непрекъснато да се стараете нещата между вас да вървят. Колко време ще издържите? Няма ли да се изморите? Дори самият глагол „трудите“ предполага неуморна и непрекъсната „работа“ по връзката.

А работата изморява, нали?

Снимка: Outnow.ch

Коментирай