Интимно

Защо е хубаво да си имате „приятел с облаги“?

Страхотен секс и добри приятели в едно

08.09.2015г. / 14 16ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

„Опарили“ сте се от горчив опит с обвързването. А може би просто не обичате да сте в ангажираща връзка? Тогава вероятно ви допада идеята за „приятелство с облаги“?

Много хора се страхуват да излязат от рамката на връзката и да опитат нещо ново. Други пък се боят от това „приятелството с облаги“ да не прерасне в любов в края на приказката. Всичко зависи от това какви граници и правила ще установите с вашия специален приятел за секс.

Какво му е хубавото на „приятелството с облаги“?

Сексът е страхотен

Това е едно от първите неща, които всички хора в подобни „връзки“ могат да потвърдят. Когато няма обвързващи обстоятелства, съзнанието се отпуска много по-лесно. Задръжките падат и сексът се превръща в нещо много повече от удоволствие – той е истинска експлозия!

По-лесно е

Да преминете в режим „приятели с облаги“ е много по-лесно, отколкото да създадете връзка. Разделите също са по-лесни, отколкото във връзките. Няма чувства, няма сълзи, няма обидени – много по-лесно продължавате напред.

Спокойно можете да наблегнете на кариерата си

Стремежът за кариерно развитие често страда, ако имате сериозна връзка или семейство. Половинката ви ще се сърди, ако се прибирате късно, ако отделяте повече време на служебните си ангажименти, отколкото на личните.

Когато сте в неангажираща връзка с някой, който ви разбира приятелски, но едновременно с това ви дарява и с плътско удоволствие, нещата вървят много по-лесно в професионален план за вас.

Снимка: iStock

Без ангажименти

Този вид връзки не изискват никакви ангажименти. Вие сте свободни да спите с когото си поискате и не е нужно това да се счита за изневяра. Все пак, приятелят или приятелката ви, с който/която се възползвате от страхотния секс няма основание да ви се сърди.

Няма да бъдете съдени

И двамата не се страхувате от това да покажете тъмните си страни. И двамата не криете нищо, не се стараете да се държите загадъчно, за да впечатлите другия. Точно това е чаровното в този тип отношения – никой няма право да съди другия и никой не трябва да се преструва, за да впечатли другия!

Няма драми

Такъв тип връзка не се подхранва от чувства, а само от плътско удоволствие. Вероятно през останалото време ви е забавно заедно, държите се така, както бихте се държали с брат си, а той се държи с вас като с най-добрия си приятел.

Можете да гледате филм заедно, да се смеете до полуда, да гледате мач, да се оригвате гаменски, да се скарате за това къде ще вечеряте и всичко това без абсолютно никакви драми!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 2 месеца )
2 rate up comment 0 rate down comment
Преско ( преди 8 години )
То, че е хубаво, хубаво е, ама като не може да намериш такъв какво правим? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Лилия ( преди 8 години )
От опит мога да кажа,че описаното тук представлява началото на всяка неангажираща връзка.Краят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар