Интимно

Нещата, които мъжете искат от вас никога да не правите

Какви са мъжките страхове в една връзка?

09.09.2015г. / 13 56ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Жените обикновено са по-склонни да се впускат романтично в нова връзка. Да имат големи очаквания, да мечтаят, да придават розов оттенък на връзката.

Това не означава, че мъжете нямат очаквания, напротив. Има някои неща, които всеки мъж иска половинката му да не прави, за да не съсипе връзката. Още повече, когато връзката е продължителна и партньорите без да искат започват да се приемат за даденост.

Кои са нещата, които мъжете искат от вас никога да не правите?

Да спрете да се грижите за външния си вид

Успокоявайки се с времето, че вече са харесани и обичани, жените са склонни да занемарят външния си вид. Това се отнася най-вече за майките, които започват да насочват цялото си внимание към децата си.

Повечето жени няма да признаят, че не се грижат за външния си вид. Но едно е сигурно – никой мъж не обича да вижда любимата си запусната, космата, с мръсна коса и пребледняла от липсата на малко грим.

Да се опитвате да го промените

Всеки харесва себе си такъв, какъвто е и се надява и другите да го харесват заради самия него.

Много често обаче се получава така, че се опитваме да променим половинките си, да ги направим по свой образ и подобие. Няма да ви се хареса, ако някой се опитва да промени и вас, нали?

Да се уморите от него

Ясно е, че връзката е най-вълнуваща в самото начало. В последствие започват да излизат на бял свят различни недостатъци, появяват се неразбирателства, проблеми, които се задълбочават.

Това неминуемо кара партньорите да се чувстват сякаш са се уморили един от друг в даден момент. Ето защо приятелят ви искрено се надява да не се изтощите от него и да потърсите следващо вълнуващо преживяване.

Да не му изневерите

Изневярата е един от най-големите грехове в една връзка. Появи ли се порив за нея, това означава, че нещо в отношенията куца.

Снимка: iStock

Тъй като мъжете са по-териториални същества от жените, изневярата се понася много трудно. Не че жените я преглъщат с лекота, но при мъжете ударът по мъжкото достойнство често е непоносим.

Да не започнете разправии с родителите му

Неразбирателствата с родителите много често се явяват проблем в отношенията между партньорите. Невинаги фактът, че сте се влюбили в някого означава, че ще се влюбите и в родителите, близките и приятелите му.

Именно затова мъжете се страхуват от този потенциален проблем. За тях е важно половинките им да са в добри отношения, най-вече с майките им.

Да го накарате да избира между вас и приятелите му

Още един вечен проблем – вкъщи с половинката или навън с момчетата на по бира! Нерешима задача, която в много случаи става повод за разруха в отношенията.

Когато един мъж се обвързва, страхът от коренна промяна в ежедневието е налице. Заради този страх много мъже не посмяват да направят решителната крачка, защото свързват обвързването с „отрязване на крилата на свободата“.

Един съвет: не му забранявайте да излиза от време на време с приятелите си, стига те да не са отявлено по-предпочитана компания от вас. Тогава вече имате проблем.

Свързани статии

Да го притискате да ви предложи брак

Тази женска черта не е рядкост. Жените имат по-различно отношение към брака от мъжете. Момиченцата от малки мечтаят да станат булки, да носят красива рокля, да имат свой дом, за който да се грижат, подобно на мама.

Много мъже обаче са нерешителни в това отношение и дори да се бавят с предложението за брак, това не означава задължително, че нямат сериозни намерения към вас. Не ги притискайте. Пък и в крайна сметка нищо в любовта не трябва да става насила!

Коментирай
Свободно време