Интимно

5 лъжи, които си казваме, когато връзката ни е приключила

Ние се обичаме твърде много, за да се разделим

23.09.2015г. / 13 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Когато връзката ни е към своя край, е трудно да приемем истината. Някои връзки не могат да продължат трайно във времето или са дълготрайни, но празни отвътре. Тогава си казваме куп лъжи, които само пречат на щастието ни. Ето едни от най-честите.

Ние ще преминем през това.

Истината е, че в някакъв момент, особено при дългогодишните връзки, настъпват лоши времена. Постоянните спорове, нежеланието за компромиси, трудното преодоляване на проблеми, сами по себе си подсказват, че връзката вече се е изчерпала.

Бъдете честни пред себе си и половинката. Имате ли нужда от връзка, която ви носи болка? Колко време ще ви трябва, за да преминете през лошия период и смятате ли, че това ще се случи?

Това е просто фаза.

Всяка връзка следва определени фази. Тази лъжа е достатъчно добра, за да се самозалъгваме, особено ако фазата продължи твърде дълго и в нея не настъпи подобрение. Тогава тя се превръща в крайна фаза на любовната връзка и е добре всеки от партньорите да продължи по своя път.

Ние се обичаме твърде много, за да се разделим.

„Любовта“ винаги е едно извинение за това, защо хората не искат да напуснат токсичните взаимоотношения. Не бъркайте истинската любов с навика. Когато връзката върви към разпадане, страхът да не останем сами ни кара да се залъгваме, че между нас и него/нея все още има силни чувства.

Любовта е доверие, честност, уважение и цял набор от други неща, които ще поддържат отношенията здрави. Ако те липсват във вашата връзка, спрете с лъжите към себе си.

Свързани статии

Има причина да получавам лошо отношение.

Никой не е идеален и всеки допуска грешки. Но когато сте тормозени, манипулирани и някой ви вменява постоянно чувство за вина, нима връзката ви вече не е приключила ? Спрете да вярвате, че заслужавате някой да се отнася зле с вас и да потъпква достойнството ви. Когато някой ви обича истински, той ще иска да ви направи щастливи.

Може би малко почивка ще помогне на връзката ни.

Понякога кратката почивка е това, от което се нуждае една връзка, за да се върне хармонията във взаимоотношенията. Но понякога тази почивка може да се превърне в трайна раздяла. Има ли нужда истинската любов от пауза, за да бъде такава, каквато я искаме?

Снимка:istock

Коментирай