Интимно

Кога е време да кажем „обичам те“?

Има някои знаци, които подсказват, че е дошъл моментът

09.10.2015г. / 15 15ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Признанието „обичам те“ е най-сложното съчетание от две думички в една връзка. Някои не могат да го изрекат, други го изстрелват прекалено рано, трети пък изчакват твърде дълго.

Ако усещате, че имате чувства към половинката ви, които са повече от просто привличане, издебнете правилния момент да признаете обичта си! Кои са знаците, че е време да го направите?

Вече не мислите, че ще го уплашите

В началото на една връзка страхът от това да не уплашим другия с признанията си е често срещано явление. Разбира се, не можем да обвиняваме двойките – нормално е прекалено раното любовно признание да постави някои въпроси.

Но ако нещата между вас вървят гладко достатъчно дълго, за да сте сигурни, че „обичам те“ няма да изплаши партньора ви – кажете му го!

Чувствате се напълно удобно с него

Докато партньорите свикнат един с друг има теми, които създават неудобство. С времето обаче поводите за неудобство постепенно намаляват. Когато това стане признайте, че го обичате! Рано или късно трябва да го направите. Ако и той отвърне със същото – страхотно! Ако пък не – поне сте опитали.

Вече сте го показали

В една връзка е по-важно човек да показва обичта си, не само да я изказва. Ако чрез действията си вече сте показали на половинката ви любовта си, изкажете я и с думи. Вярно е, че някои хора по-трудно изричат онова, което чувстват, но е добре това да се прави от време на време.

Кой знае – утре може да нямате възможност да го направите!

Той ви прави по-щастлива от всякога

Любовта между двама души преди всичко трябва да носи щастие. Ако се усещате така, сякаш летите, сякаш времето спира, когато сте заедно, сякаш той е другата половина от тялото и душата ви – кажете „обичам те“ без никакво колебание! Явно това е самата истина!

Не можете да си представите живота без него

Във всяка връзка има проблеми. Вероятно и в най-идеалната също. Това е неизбежно и абсолютно човешко. Но ако въпреки всичко това вие не можете да си представите живота без партньора си, значи го обичате.

Просто го чувствате

Много хора бъркат любовта със страстта. Обикновено страстта и физическото желание към някого отшумяват и чак тогава идва обичта. Ако тя не дойде – с връзката е свършено. Но ако осъзнаете, че дори след като страстите в началото са утихнали вие мислите за партньора си, желаете да сте до него и той е до вас, значи обичта е заела трайно място във вашето сърце.

Просто кажете „обичам те“!

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Деси ( преди 8 години )
Когато човек обича, започва да се чувства и по-успешен и стойностен. Като цяло, че всичко му е наред и е способен да направи всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време