Интимно

Време ли е да преосмислите връзката си?

Отговорете си на тези въпроси и ще разберете!

29.10.2015г. / 15 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяка връзка претърпява кризисни моменти. Но когато се появят прекалено много „но“, „ако“ и „обаче“ нещата започват да добиват различен облик. Понякога любовта не е достатъчна, за да вървят нещата гладко и в хармония.

Ако се чувствате по средата на кръстопът и усещате, че са се появили прекалено много въпросителни, може би е време за преосмисляне на връзката. Ето кои са сигналите, че е дошло времето за това:

Търсите изход

В съзнанието ви са започнали да светят прекалено много червени лампички. Започнали сте непрекъснато да си задавате въпроса „Ами ако?“. Когато подсъзнателно търсите изход от връзката си и обмисляте възможните варианти за развитие на живота си извън нея, вероятно времето за край е дошло.

Сексуалното ви желание е избледняло

Сексът е много силен показател за здравето на една връзка. Вярно е, че с годините сексуалното желание намалява. То невинаги е същото, каквото е било в началото на връзката, но започне ли съвсем да избледнява и по-лошо – да изпитвате ужас, ако трябва да правите секс с партньора си, нещата са отишли твърде далеч.

Станали сте прекалено апатични

Един от най-значителните знаци, че е дошло време за преосмисляне на връзката е апатията. Тя дори е по-лоша от гнева. Гневът поне е израз на някакво чувство, на желание за промяна, за справедливост, за борба.

Докато апатията в психологически смисъл е равна на смърт. Когато тя се появи в една връзка, тя трудно би могла да бъде спасена, освен с много целенасочена работа и искрено желание у двете страни.

Чувствате се в капан

Усещате себе си потиснати в тази връзка. Нямате поле за изява, нямате и желание дори. Чувствате се по-добре, докато сте сами, а когато половинката ви се прибере у дома, на вас изведнъж ви се иска да излезете. Капанът на отчуждението ви е притиснал и се чувствате така, сякаш не можете да дишате.

Обичате го, но не сте влюбена в него

Колкото и да е важно обичта да е налице, само тя не е достатъчна. Много жени се чувстват така, все едно обичат роднински половинките си. Ако изпитвате нещо като братска обич към партньора си, вероятно не само желанието за секс се е изпарило, но и много повече от това.

Започвате скандал от нищото

Разхвърляните дрехи, неизмитите чинии, парите, всички тези злободневни нещица са в състояние да разпалят такъв скандал, че да се чувате чак до последния етаж на сградата. Винаги сте готови за нова битка. В нападателен или отбранителен режим – няма значение! Лошото е, че сте нащрек, а това е знак за силно безпокойство във връзката.

Стресът не е добър приятел в любовта.

Снимки: iStock

Коментирай