Интимно

Най-честите грешки в началото на връзката

Какво не трябва да правим, за да заздравим новата връзка?

08.11.2015г. / 09 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато започвате нова връзка, взаимоотношенията невинаги са толкова прости. Има някои неща, които много двойки правят, с които поставят още крехката си връзка пред изпитание.

Ако сте правили тези грешки преди, опитайте се да си вземете поука. Ако не сте осъзнали къде сте грешили досега, отворете очи със следващите често срещани грешки, които повечето нови двойки правят!

Бързате прекалено много

Насилването на нещата никога не е добър ход. Когато се хвърляте във връзка с прекалено силен пламък рискувате той да изгори твърде бързо. За да избегнете това просто се оставете по течението. Не насилвайте отношенията помежду ви и се доверете на съдбата. Така дори ще се насладите още по-качествено на времето, прекарано с любимия човек.

Фантазирате за бъдещето

Много двойки признават, че очакванията и плановете им за бъдещето често не се сбъдват, когато ги правят твърде рано. За всичко си има време. Установете стабилна и пълноценна връзка и тогава се вгледайте в бъдещето. Основанията за това ще са повече, а и ще са по-дълбоко осмислени.

Споделяте твърде много за връзката си

Неизбежно е да държите приятелките си в течение на новата си връзка и особеностите около гаджето. Но не споделяйте прекалено много. Оставяйте повечето детайли за себе си. Никой не би бил особено щастлив, ако знае, че личният му живот е разтворена книга пред разни непознати.

Лепвате се един за друг

В началото желанието да сте непрекъснато заедно е най-силно, факт. Но не злоупотребявайте с това. Прекалено задушаващото прилепване един за друг крие големи рискове в дългосрочен план. Пък и защо да се отказвате от любимото си хоби? Нали ви прави щастливи?

Пренебрегвате себе си

Често срещана грешка в началото на една връзка е жертването на прекалено много. Това важи и за двете страни. Когато жертвоготовността е двустранна, проблемите са като че ли по-преодолими. Ако обаче единият партньор е склонен да пренебрегва себе си в името на другия, това неминуемо ще се превърне в проблем в даден момент.

Дебнете се в социалните медии

Когато не познавате добре новото си гадже, често се изкушавате да надникнете в личния му профил. Разбирате паролата му или пък си правите фалшив профил, от който да наблюдавате поведението му с другите жени.

Малко любопитство не вреди, но ако започне да добива болестни размери, правете си сами сметка какъв ще е изходът от ситуацията.

Позволявате на друг да взима решения вместо вас

Взаимоотношенията са сложно нещо. Невинаги човек знае кое е най-доброто за него. Затова често доверяваме изборите си на странични хора, гледащи ситуацията от друг ъгъл.

Това е добре, но когато се прави с мярка. Важното е да не се допуска крайно вмешателство и направляване на избора изцяло от странични наблюдатели. Животът е ваш, нали?

Снимки: iStock

Коментирай