Интимно

Правите ли тези неща насила във връзката?

Вероятно са знак, че е време пътищата ви да се разделят

15.11.2015г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Дълготрайните връзки често влизат в определен коловоз. Тръпката преминава, страстта затихва и започвате да правите нещата, които винаги сте правили, но с тази разлика, че вече е по принуда.

Ще ви изброим кои са нещата, които не би трябвало да правите само защото трябва. А при вас са налице, вероятно е време да скъсате и да продължите напред!

Общувате със семействата на другия

Преди може и да ви е било приятно да го правите, но ако вече се е превърнало в задължение – лошо. Ще се появяват все повече поводи за кавги, защото ще давате примери с реплики на неговите родители. Той ще ви връща топката с това какво е казала майка ви и кръгът ще започне да се превръща в безкраен ад.

Общите ви интереси

Когато сте били в началото на връзката вероятно общите интереси са закрепили нейната сила. Ако сега обаче продължавате да пазите традициите на връзката си и правите неща заедно, които вече не ви носят удовлетворение, вероятно вече ги правите насила.

Приемете, че интересите се променят с времето и ако вашите са се променили в друга посока, време е да продължите всеки в своята посока. В противен случай рискувате да се нараните повече, отколкото заслужавате.

Започвате да си представяте живота си без половинката

Снимка: iStock

Щом сами започнете да се замисляте как би изглеждал животът ви без него или нея, това е знак, че искате да продължите сами. Изчерпали сте се, искате да промените живота си и постоянно си го представяте в отсъствието на другия. Чудите се как ли бихте се чувствали, ако срещнете някой друг или ако просто останете насаме със себе си за известно време.

Привличането вече е отшумяло

Сексът е неразделна част от една връзка. Но ако вече го правите по задължение, това започва да се превръща в кошмар. Нямате никакво желание партньорът ви да ви докосва, но ви се налага, защото все пак още сте заедно. Ако сте женени нещата са дори още по-сложни, защото бягството е по-трудно.

Отчуждението във физически аспект е едно от най-пагубните неща за една връзка и ако продължавате да се преструвате, ще си навредите.

Прекарването на време заедно

Ако прекарвате време заедно, само защото трябва, добре ли се чувствате? Поддържате връзката си в коловоз, който прикрива истинските ви чувства. Да не говорим, че понякога заедно прекараното време за някои партньори е истински затвор.

Едва чакате половинката ви да замине на командировка, за да останете сами? Не ви се прибира след работа и оставате да довършвате уж неотложни задачи? Няма как да не се попитаме: „Бихме ли правили това, ако наистина бяхме влюбени?“

Коментирай
Здраве и красота