Интимно

Неща, с които отблъсквате партньора си

Досаждате ли му по тези начини?

14.11.2015г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Много често караме половинките ни да се задушават. В повечето случаи дори не се замисляме, че го правим. Понякога просто искаме да сме от полза, друг път пък искаме да ги предпазим. А в повечето случаи не можем да потиснем характера си.

За да не съсипете връзката си, не правете тези неща, които потискат партньора ви!

Не се престаравайте с грижите

Всеки обича да бъде обгрижван, особено мъжете. Но ако се държите с него като с малко дете, той рано или късно ще спре да ви припознава като жена, любовница и партньорка. За него ще се превърнете в майка, която наставлява малкото си синче.

Не искате да имате малко дете до себе си, нали? Тогава подтиквайте мъжествеността, подстрекавайте мъжките черти у него, а не го превръщайте в глезено бебе.

Не решавайте неговите проблеми

Когато трябва да се взимат решения е важно двойката да ги обсъжда и да преценява заедно какво е най-добре. Но това не означава да взимате изцяло решенията. Един истински мъж може сам да решава собствените си проблеми.

Дори човек да има известни затруднения да решава проблемите си, това не означава да правите всичко сами. Вместо да се намесвате със замах, поговорете с него и му дайте посока. Останалото оставете на него. Така помагате качествено, а не се проявявате като фигура-заместител.

Не се намесвайте в скандалите в обкръжението му

Важно е партньорите да вземат страната на другия, но не се опитвайте да се включвате пряко и агресивно във всичките му скандали и неразбирателства. Дори намеренията ви да са добри, няма да му помогнете. Дори може да насочите агресията му към вас.

Всички ние се опитваме да отстояваме позициите си, но също така е важно да се справим преди всичко сами. Иначе самочувствието започва да страда, а от това постепенно произтичат нови проблеми и дрязги във връзката.

Не взимайте решения вместо него

Искате да си купите нова кола? Вие избирате каква да бъде. Искате да се преместите в по-хубаво жилище. Вие избирате квартала. Искате да излезете просто на вечеря? Вие избирате мястото, правите резервация и дори мрънкате, че закъснявате!

Не е ли това досадно?! Дори най-търпеливият и пасивен мъж ще започне да се дразни от подобно поведение в определен момент. В името на мъжкото достойнство – оставяйте го от време на време да взима решения! Важно е за връзката.

Не взимате никакви решения

От друга страна, свръхпасивността на една жена може да отблъсне силно мъжа. Ако никога не знаете какво ви се прави, какво ви се яде, къде ви се ходи и винаги оставяте на него да избира, ще го накарате да спре да ви уважава.

Човек без мнение често бива натирен в ъгъла. Такава е човешката природа. Ако не искате да се отнасят с вас като с безгласна буква, не бъдете такава.

Коментирай