Интимно

Какво проваля целувките?

Лошият дъх

22.11.2015г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Целуването е акт, който не само ни сближава, но ни кара да се чувстваме щастливи и желани. Целувките ни помагат не само да се усмихнем, но и да изгорим няколко излишни калории.

Но има ли нещо, което би могло да провали целувките с любимия човек? Да! Ето на какво е добре да обърнете внимание.

Сухи устни. Целувка със сухи устни може да бъде проблем. Освен това сухите устни не изглеждат примамливо и секси. Сухите устни могат да са в резултат на сухота в устата, което от своя страна да доведе и до появата на лош дъх.

Лигавене. Свръхпроизводството на слюнка понякога може да бъде причинено от определени медицински състояния, но понякога целуващите се мислят, че така ще направят момента по-чувствен. Не прекалявайте със слюнката и лигавенето, защото това може да „удави“ вас и партньора ви.

Ухапване. Да, това е секси, когато е нежно и закачливо поднесено. Твърде многото хапане може да не се хареса на половинката ви. Ето защо бъдете премерени в страстите.

Дишане. Може да имате назален проблем или страстите да са разпалени, но бъдете деликатни с издишването в лицето на половинката си. Дори и дъхът ви да е идеално свеж, неприемливо е да издишвате в лицето на партньора.

Странни шумове. Целувките са приятни по ред причини. Когато усещаме удовлетворение от акта, но и възбуда, е нормално да изразим това и със звук. Но звукът на мляскане, преувеличените стенания, могат да убият настроението на половинката ви.

Лошият дъх. Консумирането на неподходящи храни, напитки, стомашни и стоматологични проблеми често предизвикват появата на лош дъх. Ако не ухаете свежо, нямате никакъв шанс да бъдете целунати.

Ритъм. Бавният и чувствен ритъм винаги се приема добре. От друга страна бързото темпо и страстната целувка може да е добре приета само, ако вие и половинката ви не се чувствате така сякаш сте в състезание. Уловете ритъма, почувствайте партньора, иначе рискувате да попаднете в графата лоши целувачи.

Свързани статии

Езикът. Движенията на езика са от съществено значение за добра целувка. Когато сте отскоро с половинката сякаш изучавате това, което ви харесва в целуването, следвате движенията на езика на другия. Но ако забравите да следвате другия, има опасност движенията на езика ви да бъдат сякаш се опитвате да почистите зъбите на половинката си.

Удряне на зъбите. Съвсем нормално е понякога в моменти на страст да ударите устните и зъбите си. Но ако това се случва често, не само че няма да направи целувките приятни, но крие риск и да се нараните. Затова не се опитвайте да набутате челюста си в тази на партньора.

Коментирай