Интимно

Как да бъдеш винаги на висота в сексуалния си живот?

Върнете си удоволствието от секса

21.11.2015г. / 10 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Неуспехите в сексуалния живот обикновено се възприемат като импотентност. Но това не е точният термин. Импотентността се възприема като състояние, при което мъжът при никакви обстоятелства не е способен да извърши полов акт, а това, за щастие, се среща доста рядко.

Случайно възникналите или устойчиви проблеми с ерекцията се наричат еректилна дисфункция. Незначителното отслабване на потентността с възрастта е нормално явление. Но всеки човек се отнася към тази „норма“ посвоему: едни философски, други много болезнено. Еректилната дисфункция е способна да депресира и най-силния духом мъж и сериозно да повлияе на партньорските взаимоотношения.

Отслабването на еректилната функция се проявява различно. Понякога като отделни „засечки“, след които ерекцията се възстановява от само себе си. Но се наблюдават и трайни смущения с отчетлива тенденция към задълбочаване.

Независимо от това, представителите на силния пол предпочитат да страдат мълчаливо. Напразно. Съвременната медицина е в състояние да помогне на всеки мъж да възстанови потентността си и да си върне удоволствието от секса.

Каква е причината?

Механизмът на ерекцията изисква съгласувани действия на много системи в организма. Състоянието й е като лакмусова хартия, отразяваща цялостното здравословно състояние на мъжа. Причините за еректилната дисфункция се дължат основно на органични нарушения – на първо място сърдечносъдови заболявания, както и други хронични заболявания – захарен диабет, повишено артериално налягане, високо равнище на холестерол в кръвта, атеросклероза, хормонални нарушения.

Лекарите са сигурни в едно: каквито и да са причините за нарушената потентност, психологическите проблеми няма да закъснеят. Мъжът попада в омагьосан кръг, когато даже и случайният неуспех води след себе си страх, постоянно очакване за фиаско и по-нататъшно влошаване на ерекцията.

Съвременният мъж все по-често осъзнава необходимостта да посети специализирана клиника, в случай че сексуалният му живот не го задоволява.

Да установи първопричините на проблема е по силите само на квалифициран уролог. Непременно се посъветвайте с лекар, особено ако проблемите с ерекцията имат устойчив и прогресиращ характер. Най-доброто решение е да не отлагате.

В Он клиник лечението на еректилна дисфункция е комплексно. За всеки пациент се подбира индивидуален курс на лечение, който гарантира 98% успех. Широко се използва и допълнителна лазерна терапия, която подобрява функциите на простатната жлеза. Защо да отлагате още максималното удоволствие в сексуалния си живот.

Он клиник обявява ноември за месец на превенцията и прави отстъпка -50% от прегледа!

За повече информация можете да се възползвате от 24-часовата платформа Он Клиник. Задайте своя въпрос тук или се свържете с медицински консултант на телефон 0700 1 19 19.

Коментирай