Интимно

3-те най-важни предпоставки за множествени оргазми

Как да достигнем върховната наслада няколко пъти?

14.01.2016г. / 15 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяка жена си мечтае за множествени оргазми. Но не всяка жена може да ги постигне. И вие ли си го мислите? Това изобщо не е вярно!

Не бързайте да унивате, само защото имате приятелка, която непрекъснато се хвали с множествените си оргазми и не мислете, че задължително сте попаднали на кофти партньор, с когото не можете да ги постигнете!

Истината е, че всяка жена има потенциала да получи поредица от оргазми по време на секс, стига да знае някои неща. Ето кои са трите най-важни от тях:

Проучете сами анатомията си

Понякога хвърляме вината за несръчността върху мъжете. Но тъй като малко или много всеки човек има индивидуални особености, индивидуални са и техниките, които могат да го доведат до оргазъм.

Затова е най-добре да проучите какво точно ви възбужда най-много, за да насочите партньора си. Хубавото на женския оргазъм е, че той може да се повтори няколко пъти последователно, за разлика от мъжкия, който се случва само веднъж по време на секс.

Вземете вибратор и си поиграйте с него. Ако трябва пробвайте с няколко различни вида, за да направите разликата. Мастурбацията и клиторната стимулация с ръка е също прекрасен начин да разберете кои докосвания и на кои места усещате най-силно и въздействащо.

Според някои специалисти сексолози, моментът е много важен. Ако при стимулация с вибратор достигнете до оргазъм, отстранете го от вагината, изчакайте 30 секунди или минута, след това отново продължете. Времето, което ще ви е нужно до достигане на следващия оргазъм ще е по-кратко и по-кратко всеки следващ път.

Не пропускайте упражненията на Кегел

Упражненията на Кегел не са важни само за бременните жени. Стягането на мускулите в тазовото дъно играе важна роля в достигането до множествени оргазми, защото при добра кондиция на тези мускули, областта около гениталиите е по-добре кръвоснабдена. Това от своя страна подобрява значително способността за достигане до множествени оргазми.

Свързани статии

Настроете се на нова вълна

Оргазмите се постигат не само на физическо, но и на психическо ниво. Тялото ни е едно цяло с ума и мислите ни контролират голяма част от процесите в него, включително способността за достигане до множествени оргазми.

Започнете да мислите за секса по различен начин. Ако продължавате да го правите както сте го правили досега, нищо няма да се промени. Правете го по-бавно, наблягайте на онова, което ви харесва. Оргазмът е едно от най-приятните усещания, на които е способно нашето тяло. Насладете му се и поработете за него.

Направете всичко, което смятате, че ще ви донесе удоволствие и забравете табутата в секса – те само пречат!

Снимки: iStock

Коментирай