Интимно

Мантри за любовта в една връзка

Какво трябва да си повтаряме всеки ден?

24.01.2016г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки иска да има до себе си човек, който да го обича и на когото да дава любов. Идеални взаимоотношения няма, но това не ни пречи да мечтаем за пълноценна интимност с партньор, който е идеалният за нас.

За да си помогнем в изграждането на здрава връзка и качествено партньорство с нашата половинка, трябва да си повтаряме определени мантри за любовта и връзката.

„Не си лягай ядосан!“

Случват се неразбирателства и скандали между двойките. Това е неизбежно. Важното е да не си лягате ядосани. Никога!

Още по-лошо е ако допуснете да си легнете ядосани и недоизказали всичко, което има да се казва. Така мозъкът ви не си почива качествено и на сутринта ставате отпаднали и замаяни. Нямате енергия, а и нямате желание нито да погледнете партньора си, нито да говорите с него.

Затова ако сте имали пререкание, винаги го доизчиствайте докрай преди да прегърнете възглавницата, защото негативната енергия руши не само здравето, но и връзката ви.

„Винаги поставяй половинката си на първо място!“

Звучи доста себеотрицателно и много хора ще си кажат „от къде на къде!“. Но така се научаваме да ценим мнението и чувствата на другия. Дори проникваме дълбоко в собствените си мисли и разбираме по-добре самите себе си.

Да поставяш човека до себе си на първо място не означава задължително да пренебрегваш себе си до краен предел. Това означава да проникнеш дълбоко в дебрите на взаимоотношенията си с този човек, за да ги направиш още по-пълноценни. Всеки има нужда от внимание.

„Любовта побеждава всичко!“

Винаги трябва да се мисли позитивно, най-вече за връзката и отношенията в нея. Колкото и стресиращ ден да сте имали, не си го изкарвайте на партньора си. Колкото и трудности да имате като двойка, каквито и проблеми да са се явили на пътя ви, ако любовта я има – ценете я. Тя наистина може да ви накара да се справите с всичко и затова трябва да си го повтаряте всеки ден.

„Онова, което ви очарова сега, може да ви вбесява в бъдеще“

Не забравяйте, че розовите очила се свалят в даден момент и човек започва да вижда неща, които не е виждал преди. Да не говорим, че може да се случи нещо да ви привлече в началото, да ви се струва страхотно и сладко, но в последствие да започне да ви дразни до полуда.

Такава е човешката природа и колкото по-отрано го разберете и приемете, толкова по-лесно ще го превъзмогнете, когато се сетите за тази мантра.

Свързани статии

„Всеки има нужда от граници!“

В нашето съвремие и култура сме свикнали да поставяме на първо място личността. Това е важно, но е важно да има и ясни граници. Всеки има нужда от своя комфорт, но и комфортът на връзката е от значение.

Затова изяснете какво е допустимо помежду ви и какво не. Поддържайте комуникацията във връзката и знайте собствените си граници и тези, които трябва да спазвате като партньор.

И помнете, че никой никога не е напълно прав. Всичко е въпрос на гледна точка.

Коментирай