Интимно

Успешните в любовта правят тези неща

Какво трябва да научим от тях?

31.01.2016г. / 10 45ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Някои хора са по-успешни в любовта от други. Дори да имат няколко връзки през живота си, те са пълноценни и дълготрайни. Дали е талант или инстинктивно знаят как да се отнасят с партньора си, това не може да се определи.

Но едно е сигурно – онези, които не успяват да изградят пълноценна връзка, могат да се поучат от майсторите в любовта и връзките. Какво можем да научим от хората, които се радват на истински и дълбоки отношения в любовта?

Те обичат своите партньори такива, каквито са

Много е важно да не се опитваме да променяме коренно партньора си. Не искаме някой да прави това с нас, нали?

Когато става дума за градивна критика е напълно приемливо при добро желание и от двете страни. Но когато всячески искаме да моделираме някого по свой образ и подобие, нещата могат да излязат извън контрол.

А и не е нужно – все пак, ако искате да промените някого, това може би означава, че не го обичате чак толкова такъв, какъвто сте го срещнали.

Те не очакват партньора им да ги направи щастливи

Важно е човек да осъзнае, че единственото, което може да го направи истински щастлив е той самият. Можете да помолите партньора си за подкрепа, може да очаквате да ви обича, да уважава ценностите и разбиранията ви, но не можете да изисквате щастие. То идва заедно с разбирателството и погледа, насочен в една посока.

Важна е и вътрешната ви нагласа – ако гледате на всичко негативно, надали ще има нещо, което да ви зарадва и удовлетвори истински.

Те не спират да комуникират

Добрите интимни партньори винаги знаят кога е време да поговорят. Те ценят честността и комуникацията в една връзка. Именно затова са и толкова успешни. Връзките им са здравословни и качествени.

Те са истински

За да бъде истинска връзката ви в пълния смисъл на понятието, вие самите трябва да сте истински. Не трябва да играете роли, не трябва да се насилвате да казвате каквото се очаква да кажете, не трябва да се преструвате и да премълчавате.

Играенето на роли, симулирането на определено поведение, било то в ежедневието или в леглото, би довело до провал на всяка една връзка в даден момент.

Те не само слушат, но и чуват

Важно е да изслушваш партньора си, но и да чуваш наистина какво има да каже. Това е разковничето на разбирателството. Изслушването и чуването са ключово качество, с което показвате подкрепата си към партньора. Вниманието към човека понякога е по-силно и влиятелно от самата любов.

Те не неглижират физическия контакт

Някои хора не обръщат толкова внимание на физическия контакт с времето. И тук не се има предвид интимен контакт, а наистина чисто физически – докосване, галене, целуване, прегръдки и държане за ръце.

Истински успешните във връзките си хора не пропускат да покажат на половинките си чрез езика на тялото колко държат на тях.

Те са щедри

В една връзка трябва да има щедрост. Не само щедрост в материален смисъл, но и в емоционален, интимен и житейски. Добре е да умеем да даваме на партньора си без да очакваме точно толкова в замяна. Колкото и една връзка да е вид партньорство, то не се измерва в бартери. Изобщо, отношенията не трябва да се разглеждат като бартер и разменна монета.

Снимки: iStock

Коментирай